Εφαρμογή Ka-business

Δένδιας: Υπαρκτή η απειλή - Όπλο η εθνική ομόνοια

Οικονομία και Πολιτική

Αρραγές εθνικό μέτωπο απέναντι στην «υπαρκτή απειλή» ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Δένδιας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τη νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ.


 

«Δυστυχώς, οι καιροί δεν είναι οι πιο ήρεμοι και οι πιο ομαλοί», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε πως «η αρραγής εθνική ενότητα είναι κεφάλαιο για τη χώρα, το πολιτικό σύστημα μετά τη 10ετή εμπειρία της κρίσης, οφείλει να αντιλαμβάνεται την υπαρκτή απειλή και να την αντιμετωπίζει με όπλο την αδιατάρακτη εθνική ομόνοια». 

 

Ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στη συμφωνία με τις ΗΠΑ, υποστήριξε πως διασφαλίζει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια, ενώ διευρύνει το αμερικανικό αποτύπωμα στην περιοχή, που επιδιώκει η κυβέρνηση.

 

Σε ό,τι αφορά στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί παγώματος της συμφωνίας, παρότι την είχε προετοιμάσει σε μεγάλο βαθμό, σχολίασε πως κάτι τέτοιο δεν υπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Διευκρίνισε δε, ότι με τη συμφωνία αυτή, η χώρα δεν παίρνει ένα μεταχειρισμένο υλικό, αλλά τεχνογνωσία και πρόσβαση για να τα χρησιμοποιήσει σε προηγμένα τεχνολογικά, οπλικά συστήματα.

 

Αναφερόμενος στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, επεσήμανε πως δεν στρέφονται κατά κάποιου άλλου ή κατά της Τουρκίας, αλλά είναι υπέρ της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή κι είναι ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. "Η συμφωνία και η υπερψήφισή της είναι απολύτως απαραίτητη για τον αμυντικό σχεδιασμό και την εξωτερική πολιτική της χώρας", είπε. 

 

Επιφύλαξη με αρνητικό πρόσημο εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ναι» αλλά με κριτική σε υψηλούς τόνους λέει το ΚΙΝΑΛ, επιφυλάσσεται η Ελληνική Λύση, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ καταψηφίζουν.

 

 

ΠΗΓΗ: CNN.GR


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Οικονομία και Πολιτική"
Κοινοποίησε