Εφαρμογή Ka-business

Ποιές ψηφιακές υπηρεσίες θα ενεργοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα

Οικονομία και Πολιτική

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας  σε ημερίδα, προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα και αναφέρθηκε σε σειρά ψηφιακών υπηρεσιών οι οποίες θα ενεργοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα:


 

  •  Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναμένεται να δημοσιευθεί η υπουργική απόφαση για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το κέντρο πληροφορικής της ΑΑΔΕ. Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση μέσω τουTAXISnetστις επιχειρήσεις που έχουν ταμειακές μηχανές οι οποίες δεν μπορούν να διασυνδεθούν με τοTAXISώστε να τις αποσύρουν. 
  •  Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η απόφαση για τη διαβίβαση των παραστατικών στα ηλεκτρονικά βιβλία. 
  •  Με ηλεκτρονικό τρόπο θα υποβάλλονται όλες οι δηλώσεις που έως τώρα υποβάλλονται έγχαρτα. 
  •  Περαιτέρω εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού των υπηρεσιών. 

 

Παράλληλα,η ΑΑΔΕ αναμένεται να δώσει και φέτος έμφαση στις διασταυρώσεις, λαμβάνοντας υπόψιν είτε στοιχεία που αποκτώνται μέσω ανταλλαγής πληροφοριών στην ΑΑΔΕ, είτε στοιχεία που έχει η ίδια στη διάθεσήτης. 

 

Η κυβέρνηση ήδη έχει σχεδιάσει τα επόμενα βήματα για νέες μειώσεις φόρων ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο που θα εξασφαλιστεί το 2020. Στις βασικές στοχεύσεις της περιλαμβάνονται: 

  •  Ημείωση της εισφοράς αλληλεγγύης με ορίζοντα ακόμα και την κατάργηση της το 2021, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 
  •  Περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8%. Ήδη το 2019 ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε κατά 22%. Με τη μείωσήτου επιπλέον 8%, εκπληρώνεται η κυβερνητική δέσμευση για μείωση 30%. Σε αυτό θα συμβάλλει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, μέσω της οποίας αναμένεται ένταξη στο σύστημα περίπου 3.500 περιοχών οι οποίες είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού. 
  

Όσον αφορά την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ξεκαθάρισε ότι θα εξεταστεί τα επόμενα έτη. 

 Aνοιχτό παραμένει το χρονοδιάγραμμα για την περαιτέρω μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 24% στο 20%. Στο οικονομικό επιτελείο υπάρχουν σκέψεις για μικρή καθυστέρηση της σχετικής απόφασης, ώστε η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τα φυσικά πρόσωπα να είναι πιο εμπροσθοβαρής. Με βάση τον προγραμματισμό, οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν κατά 0,9% το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Οικονομία και Πολιτική"
Κοινοποίησε