Εφαρμογή Ka-business

Ο Λευκός καπνός δεν βγήκε ούτε χθες …στις Βρυξέλλες

Οικονομία και Πολιτική

  ...και από μία πρώτη ανάγνωση σχετικά με τα  μέτρα άνω των 8 δις. που συμφώνησαν θεσμοί και ελληνική κυβέρνηση, δείχνουν μία έχθρα στην όποια επιχειρηματικότητα της χώρας μας και ουσιαστικά εκδικούνται αυτούς που θέλουν να επενδύσουν... να επιχειρήσουν... Τελικά αυτή η  ανάπτυξη από πού θα έρθει;  


 

Οι διαβουλεύσεις αρχίζουν και πάλι από σήμερα μεταξύ τεχνοκρατών προκειμένου να αξιολογηθούν οι κυβερνητικές προτάσεις.

«Η μπάλα βρίσκεται πια στο γήπεδο της Ευρωζώνης» δήλωσε  ο Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της Συνόδου και ζήτησε επιτακτικά να μην υπάρξει αποσπασματική λύση, αλλά «συνολική και βιώσιμη λύση» που να δίνει προοπτική στην οικονομία με ένα αναπτυξιακό πακέτο.

Από την ελληνικής πρότασης προκύπτει πως θα έρθουν μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς, αλλά με έμμεσο τρόπο, καθώς αυξάνονται οι εισφορές, άρα θα αυξηθούν και οι μηνιαίες κρατήσεις.

Όπως υπολογίζεται, οι μισθοί θα μειωθούν κατά 1,5% και οι συντάξεις κατά 6% εξαιτίας της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό προκύπτει από:
Αύξηση εισφορών για βασικές συντάξεις κατά 3,9% ΙΚΑ. Αύξηση των εισφορών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (βασική σύνταξη). Αύξηση των εισφορών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (επικουρικές). Αύξηση εισφορών για επικουρικές συντάξεις από 3% στο 3,5%.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ Αθήνας και Θεσμών θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και τις επόμενες ώρες, με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη να παραμένουν στη βελγική πρωτεύουσα, ώστε να έχουν επαφές διά ζώσης και την εποπτεία της κατάστασης.

Από τις διαβουλεύσεις αυτές θα εξαρτηθεί εάν το πακέτο των 8 δισ. θα παραμείνει τελικά σε αυτό το ύψος και με αυτό το μείγμα των μέτρων, ή εάν θα υποστεί περαιτέρω αλλαγές με την ελληνική πλευρά να επιβαρύνεται κι άλλο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 8 ΔΙΣ. ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!

 

 

 

 

Όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις ηγετών και αξιωματούχων, το κλίμα, μετά τις νέες προτάσεις είναι θετικό, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Eurogroup το βράδυ της Τετάρτης και εφόσον βγει «λευκός καπνός» θα αποτελέσει προάγγελο συμφωνίας για τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

 


Από: Ραλλιώ Λεπίδου

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Οικονομία και Πολιτική"
Κοινοποίησε