Κίνδυνος νέας ανακεφαλοποίησης τραπεζών λόγω κόκκινων δανείων

Οικονομία

  «Είμαστε η χώρα με τα περισσότερα κόκκινα δάνεια» , είπε ο Δραγασάκης στη Βουλή και πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχε «οδηγός», γι' αυτό και  χρειαζόταν μεγάλη προσοχή, ώστε να μην απαιτήσουν οι τράπεζες νέα κεφάλαια που θα επιβάρυναν τον Έλληνα φορολογούμενο.  

τα κόκκινα δάνεια μπορεί και πάλι να επιβαρύνουν τους πολίτες
τα κόκκινα δάνεια μπορεί και πάλι να επιβαρύνουν τους πολίτες

 

Τα παραπάνω είπε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στη Βουλή για το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων που κατατίθεται το επόμενο διάστημα. 

Στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου (π.ν.π.) για την παράταση δυνατότητας εξαίρεσης της κύριας κατοικίας από τη ρευστοποίηση και παράταση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο Γιάννης Δραγασάκης απάντησε και στην κριτική της αντιπολίτευσης για το επιτόκιο εξόδου στις αγορές.

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι μια χώρα που χρεοκόπησε και βγαίνει από κρίση και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να έχει το ίδιο επιτόκιο με την Πορτογαλία.

Την πράξη νομοθετικού περιεχομένου στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων, η ΝΔ επιφυλάχθηκε, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Οικονομία"
Κοινοποίησε