Τι περιλαμβάνει το σχέδιο ελάφρυνσης χρεών στην Εφορία

Οικονομία

  Σχέδιο ελάφρυνσης οφειλών στην Εφορία. Τι θα περιλαμβάνει Στο τέλος Φεβρουαρίου, αναμένεται να υπάρχει πλήρης εικόνα για το σχέδιο των 120 δόσεων .  

Στο τέλος του Φεβρουαρίου αναμένεται να κατατεθεί το σχέδιο ελάφρυνσης οφειλών στην Εφορία
Στο τέλος του Φεβρουαρίου αναμένεται να κατατεθεί το σχέδιο ελάφρυνσης οφειλών στην Εφορία

 

Μετά την πρώτη άρνηση των δανειστών να εγκρίνουν ένα σχέδιο ρύθμισης που θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία πληρωμής να εξοφλήσουν τα χρέη τους, στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν μία νέα ρύθμιση η οποία θα βασίζεται εν πολλοίς σε εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμούν, όπως λένε αρμοδίως, ότι θα ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που βάζουν οι δανειστές προκειμένου να εφαρμοστεί μία ρύθμιση που μόνο καλό θα φέρει στα Δημόσια Ταμεία αλλά και θα βοηθήσει τους πολίτες να «ξεφουσκώσουν» τα χρέη τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας το Βήμα, το νέο σχέδιο θα βασίζεται σε παλαιότερη πρόταση αλλά οι σημαντικές νέες αλλαγές που περιλαμβάνει είναι ότι η ελάχιστη δόση θα πέσει στα 25 ευρώ από τα 50 ευρώ που ήταν η προηγούμενη πρόταση, θα υπάρχουν αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση θα γλιτώνουν το μέτρο της κατάσχεσης.

Ειδικότερα, το σχέδιο ρύθμισης χρεών στην εφορία έως 120 δόσεις μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγελματιών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

- Εξόφληση: Έως 120 δόσεις με εισοδηματικά & περιουσιακά κριτήρια

- Επιπλέον κίνητρο: Διαγραφή προσαυξήσεων έως 95% (όχι αρχικού χρέους)

- Ελάχιστη δόση: 25 € (αντί για 50 € που ήταν το αρχικό σχέδιο)

- Ένταξη στη ρύθμιση: Χρέη έως τέλη 2018

- Οι αιτήσεις: Θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά

- Με υπαγωγή στη ρύθμιση: Αποτρέπεται ή αναστέλλεται η επιβολή μέτρου κατάσχεσης

- Πιθανότερη ημερομηνία εφαρμογής: Μάρτιος ή Απρίλιος 2019

του 1.000.000 ευρώ ο καθένας. Το απίστευτο είναι ότι από το σύνολο των οφειλετών οι 30.000 (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) χρωστούν στην εφορία 90 δισ. από το σύνολο των 104 δισ. ευρώ.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Οικονομία"
Κοινοποίησε