Εφαρμογή Ka-business

Στις 5 Απριλίου τα νεότερα για την προστασία της α κατοικίας

Οικονομία

  Ανοιχτό παραμένει το θέμα της πρώτης κατοικίας. Τώρα τα μάτια όλων είναι στραμμένα στις διαβουλεύσεις του Euro Working Group της 25 ης Μαρτίου, στο οποίο θα γίνει η προετοιμασία για το Eurogroup της 5 ης Απριλίου.  

αποστάσεις μεταξύ θεσμών και ελληνικού υπ Οικονομικών για την α κατοικία
αποστάσεις μεταξύ θεσμών και ελληνικού υπ Οικονομικών για την α κατοικία

 

Στην τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς που έγινε πρόσφατα στο υπουργείο Οικονομικών, έγινε σαφές πως υπάρχει απόσταση ακόμη να διανυθεί για να επιτευχθεί συμφωνία

Διαφωνία για το κόστος

Με βάση την ελληνική πρόταση, εκτιμάται ότι δεν θα προκύπτει δημοσιονομικό κόστος, από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την α κατοικία, καθώς οι όποιες απώλειες από ενδεχόμενη κατάπτωση εγγυήσεων θα αντισταθμίζονται σε όρους καθαρής παρούσας αξίας από τα «κουπόνια» που θα καταβάλουν οι τράπεζες για τη χρήση των εγγυήσεων. Όσον αφορά στο σχέδιο της Τραπέζης της Ελλάδος, η κεντρική τράπεζα έχει αναθέσει σε εξωτερικό οίκο να εντοπίσει τα σημεία τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με το σχέδιο του ΤΧΣ, ενώ παράλληλα για το ίδιο θέμα εργάζεται και κοινή επιτροπή που έχει συσταθεί από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Οικονομία"
Κοινοποίησε