Εφαρμογή Ka-business

Ληξιπρόθεσμες οφειλές και υψηλή φορολογία "πνίγουν" την οικονομία

Οικονομία

 Δεν αναμένουμε εξαιρετικές επιπτώσεις στις τουριστικές εισπράξεις και ούτε υπάρχει σταθερή προοπτική ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου...

ληξιπρόθεσμες οφειλές , υψηλή φορολογία και άλλα αγκάθια της ελληνικής οικονομίας
ληξιπρόθεσμες οφειλές , υψηλή φορολογία και άλλα αγκάθια της ελληνικής οικονομίας

 

ο οποίος τόνισε για μία ακόμη φορά πως στην Ελλάδα πρέπει να δημιουργηθεί φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

"Απαραίτητη είναι η εκλογίκευση των φορολογικών συντελεστών με διερεύνηση της φορολογικής βάσης και με περιορισμό της παραοικονομίας, παράλληλα με τον περιορισμό των μη παραγωγικών δαπανών του δημόσιου τομέα. Η συνεχιζόμενη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογουμένων και η ανάπτυξη του 2018 που περιορίστηκε στο 1,9% δημιουργεί επιφυλάξεις για την φετινή ανάπτυξη όπου δεν αναμένονται και εξαιρετικές επιδόσεις στις τουριστικές εισπράξεις. Η μικρή αύξηση της κατανάλωσης λόγω των αυξημένων παροχών και της αύξησης του κατώτατου μισθού δεν δημιουργεί σταθερή προοπτική ανάπτυξης και σίγουρα δεν δικαιολογεί τις αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων. Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας είναι οι αναγκαίες συνθήκες για την δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα δημιουργήσει νέο πλούτο και θέσεις εργασίας για την χώρα»

 

Τα παραπάνω τόνισε  ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος κατά τη διάρκεια του 15ου Athens Tax Forum που έγινε στην Αθήνα.

 
O κ. Σταύρος Κώστας, Πρόεδρος, Φορολογική Επιτροπή, Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ανέφερε ότι: «Η Φορολογία, αποτελεί το θεμέλιο στη σχέση «πολίτης- πολιτεία», στον βαθμό που δεν παρεμποδίζει την εν γένει παραγωγικότητα, που συμβάλλει στην ενίσχυση της ασφάλειας δικαίου, αλλά και ευθυγραμμίζεται αρμονικά με τους οικονομικούς στόχους που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της, με πρωτίστως εξασφαλισμένη την προοπτική, να μην ευνοεί ένα μέρος φορολογουμένων, σε βάρος άλλων».

Η στρατηγική μείωση των συντελεστών φορολογίας, η θέσπιση ισχυρών φορολογικών κινήτρων, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η ενθάρρυνση της φορολογικής συμμόρφωσης, η συνεπής ολοκλήρωση των φιλο-αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων, μπορούν να λειτουργήσουν σαν μοχλός επενδύσεων και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας».

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Οικονομία"
Κοινοποίησε