Εφαρμογή Ka-business

Στουρνάρας: Εξετάζεται μείωση των φόρων σε καύσιμα και εστίαση

Οικονομία

Το ζήτημα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών σε συγκεκριμένους τομείς θα συζητηθεί με την τρόικα εντός των προσεχών ημερών, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο  Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.


 

Ειδικότερα, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το θέμα το θέμα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών στην εστίαση,αλλά και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

Παράλληλα ο Υπουργός Οικονομικών προανήγγειλλε ρύθμιση η οποία θα περιορίζει τη σημασία των ετών προυπηρεσίας που έχει κάποιος στο Δημόσιο τομέα, για να μπορέσει να προαχθεί σε ανώτερη βαθμίδα, στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης του Δημοσίου τομέα, παρουσιάζει τις προθέσεις της κυβέρνησης , για αλλαγές στο θεσμό της επετηρίδας και της αρχαιότητας.

«Θεωρώ ότι έχει κλείσει το θέμα των υποχρεωτικών αποχωρήσεων, τώρα μένει η υλοποίηση. Η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου δεν συνεπάγεται νέες αποχωρήσεις, αλλά μια διαρκή διαδικασία βελτίωσης» δηλώνει χαρακτηριστικά, για τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, ο κ. Στουρνάρας.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες για τον κίνδυνο αφελληνισμού τους, ενώ για την Εθνική και τη Εurobank σημειώνει ότι οι επόμενες κινήσεις θα εξαρτηθούν από το εάν θα καλύψουν το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην ανακεφαλαιοποίηση.

«Πρωταρχικό ζητούμενο της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή» τονίζει ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι στην ουσία γίνεται διαχωρισμός μεταξύ φορολογικής πολιτικής, που ασκείται από το ΥΠΟΙΚ, και εφαρμογής της πολιτικής , που ασκείται από το νέο γγ. Εσόδων που, όπως αναφέρει, «χαίρει πλέον ουσιαστικής ανεξαρτησίας στην άσκηση των καθηκόντων του».

ΑΠΕ

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Οικονομία"
Κοινοποίησε