Εφαρμογή Ka-business

To πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου από ΗΠΑ στην Ελλάδαα

Ενέργεια

  Το πρώτο φορτίο υγροποιημένου αερίου που εισάγεται από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, πρόκειται να εκφορτωθεί  τα επόμενα 24ωρα στη νέα δεξαμενή του ΔΕΣΦΑ Ρεβυθούσας.  

Στην αναβαθμισμένη δεξαμενή της Ρεβυθούσας φθάνει το πρώτο φορτίο υγροποιημένου αερίου από ΗΠΑ στην Ελλάδα
Στην αναβαθμισμένη δεξαμενή της Ρεβυθούσας φθάνει το πρώτο φορτίο υγροποιημένου αερίου από ΗΠΑ στην Ελλάδα

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρόκειται   για το πρώτο φορτίο που εισάγεται από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, επισφραγίζοντας τις αμοιβαίες προσπάθειες των δύο κρατών, για στενότερη συνεργασία στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Το φυσικό αέριο καλείται να παίξει μεταβατικό ρόλο στη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ελλάδας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ενεργειακού μείγματος και μέχρι η παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας να προσεγγίσει τα υψηλά επίπεδα που προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Η συμφωνία, μεταξύ της ΔΕΠΑ και της αμερικανικής CHENIERE, η παράδοση 150.000 m3 (ή 1.000.000 ΜWh) spot φορτίου LNG θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου.

 

Ο τερματικός Σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) Ρεβυθούσας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες υποδομές της χώρας και συγκαταλέγεται στους 13 σταθμούς υγροποιημένου αερίου που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Ο συγκεκριμένος τερματικός σταθμός αναβαθμίστηκε το 2007 για πρώτη φορά, ενώ η δεύτερη αναβάθμισή του έγινε μέσα στο 2018. Σύμφωνα με τη δεύτερη αυτή αναβάθμιση , η αποθηκευτική ικανότητα του Σταθμού έφτασε στα 225.000 κ.μ ΥΦΑ και ο ρυθμός αεριοποίησής του έφθασε στο 40%.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Ενέργεια"
Κοινοποίησε