Εφαρμογή Ka-business

Ίδρυση Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας στα Χανιά

Ενέργεια

Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας ιδρύεται στα Χανιά. Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κ Φωτάκης.

Την ίδρυση Ινστιτούτου ανακοίνωσε ο Κώστας Φωτάκης
Την ίδρυση Ινστιτούτου ανακοίνωσε ο Κώστας Φωτάκης

 

Το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας (ΙΠΕ) θα είναι ένα ινστιτούτο στοχευμένης Έρευνας και εθνικής εμβέλειας. Αυτό σημαίνει ότι φιλοδοξούμε να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης και άλλων δυνάμεων της χώρας, εκτός Κρήτης, για την προαγωγή της επιστημονικής Έρευνας σε τεχνολογίες εντοπισμού, εξόρυξης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, με έμφαση στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν.

Δύο ιδρύματα της Κρήτης, που πρωταγωνιστούν στην Έρευνα σε εθνικό επίπεδο και με σημαντική απήχηση στον διεθνή χώρο, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση  του εγχειρήματος.

Το ΙΠΕ θα λειτουργεί στο πλαίσιο του ΙΤΕ με τη σύμπραξη του Πολυτεχνείου Κρήτης που προσφέρει χώρους και υποδομές για τη λειτουργία του.

Ήδη υποστηρίζονται από τον Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ δράσεις που αφορούν την Ενέργεια και το Περιβάλλον με το ποσό των 170 εκ ευρώ.

Το 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης , υποστηρίζονται οκτώ εθνικές υποδομές σχετικά με την Ενέργεια και το Περιβάλλον με το συνολικό ποσό 41.5 εκ ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Εθνικών Ερευνητικών Υποδομών. 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Ενέργεια"
Κοινοποίησε