Εφαρμογή Ka-business

Επιτέλους νομοσχέδιο για την αξιοποίηση της Γεωθερμίας

Ενέργεια

  Υπερψηφίστηκε το  ενιαίο νομοσχέδιο για τη Γεωθερμία,  έναν ταλαιπωρημένο τομέα, στον οποίο έχει τεράστιες δυνατότητες η Ελλάδα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ Σταθάκης.  

φωτό αρχείου από τα λουτρά πόζαρ
φωτό αρχείου από τα λουτρά πόζαρ

 

«Εισάγουμε τη γεωθερμική ενέργεια ως αναπόσπαστο κομμάτι του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα για το 2030, που κατατέθηκε στη Κομισιόν και αποτελεί την εθνική στρατηγική της χώρας για τα επόμενα 12 χρόνια. Σε αυτό η γεωθερμία, μαζί με άλλες κατηγορίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου ενεργειακού μετασχηματισμού. Υπενθυμίζω ότι βασικός στόχος είναι το 2030 η Ελλάδα να παράγει σχεδόν 60% της ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και να έχει πετύχει τον στόχο του 32% συμμετοχής των ΑΠΕ στο σύνολο της ενεργειακής κατανάλωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ρυθμίσεις για τη γεωθερμία, στο παρόν νομοσχέδιο, δημιουργούν κανόνες διαφάνειας, απλοποιούν το σύστημα, κατηγοριοποιούν τα γεωθερμικά πεδία και προσφέρουν οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Ταυτόχρονα,  και ανοίγουν το δρόμο για να προσέλκυση επενδύσεων που είναι πολύ χρήσιμες για τη γεωργία, τον τουρισμό, τα δημόσια κτήρια και πολλούς άλλους τομείς της οικονομίας» είπε ο Υπουργός μιλώντας στη Βουλή

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Ενέργεια"
Κοινοποίησε