Εφαρμογή Ka-business

Κλιμάκιο του Ελληνικού Eρυθρού Σταυρού βοηθά απλόχερα τους πρόσφυγες της Ειδομένης

Φιλανθρωπία

Το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υποστηρίζεται στην Ειδομένη από δύο πλήρως εξοπλισμένες ιατρικές μονάδες, και χώρους ψυχολογικής υποστήριξης για τους πρόσφυγες, που τοποθέτησε ο Νορβηγικός Ερυθρός Σταυρός.


 

Οι  δύο μονάδες, λειτουργούν ως γυναικολογική και γενική κλινική αντίστοιχα, και έχουν συμπληρώσει τα  πρώτα εικοσιτετράωρα πλήρους λειτουργίας, χάρις στις οποίες παρέχεται,  για πρώτη φορά η ιατρική περίθαλψη στην συγκεκριμένη περιοχή και καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

«Οι κινητές μονάδες εγκαταστάθηκαν στην Ειδομένη  αρχικά για τέσσερις μήνες», επισήμανε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνης Αυγερινός «ενώ αν υπάρξει περαιτέρω ανάγκη, θα παραμείνουν για όσο διάστημα χρειαστεί. Επίσης αν παραστεί ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση, αυτό θα γίνει από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία, καθώς από την Ειδομένη περνούν 3.000 με 4.000 πρόσφυγες καθημερινά».

Στην περιοχή έχουν τοποθετηθεί επίσης τρεις τέντες εκ των οποίων οι δύο του Νορβηγικού Ερυθρού Σταυρού και μία από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, οι οποίες λειτουργούν ως παιδότοποι, με την βοήθεια ψυχολόγων και  κοινωνικών λειτουργών, που απασχολούν τα παιδιά, κατά τις ώρες που περιμένουν να περάσουν με τις οικογένειές τους τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Στην αποστολή του Νορβηγικού Ερυθρού Σταυρού συμμετέχουν δύο γιατροί, δύο νοσηλεύτριες, μία μαία, δύο ψυχολόγοι, ένας συντονιστής και ένας τεχνικός, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης και ψυχολογικής στήριξης, με την βοήθεια των νοσηλευτών, κοινωνικών λειτουργών και σαμαρειτών, καθώς και εθελοντών των Περιφερειακών Τμημάτων Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης και Κιλκίς, που εναλλάσσονται  στις βάρδιες, οργανωμένοι σε κλιμάκια.

Η νορβηγική αποστολή θα παραμείνει στην Ειδομένη περίπου πέντε εβδομάδες, και κατά το χρονικό αυτό διάστημα θα εκπαιδεύσει τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος με την αποχώρησή της θα αναλάβει εξ' ολοκλήρου την πλήρη δράση και λειτουργία των ιατρικών κλινικών.

Χθες επισκέφθηκε την περιοχή ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. ΓιάννηςΜουζάλας, ο οποίος συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των ανθρωπιστικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στον συνοριακό σταθμό, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό ως προς την εξυπηρέτηση του ογκώδους μεταναστευτικού κύματος.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Φιλανθρωπία"
Κοινοποίησε