Εφαρμογή Ka-business

O ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε στηρίζει τα Κοινωνικά Παντοπωλεία του Δήμου Θεσσαλονίκης

Φιλανθρωπία

  Καλή η κερδοφορία και η επιτυχία... σημασία έχει να την μοιράζεσαι κιόλας. Η εταιρία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα μας, δείχνει τον ανθρώπινο εαυτό της  στηρίζοντας τις ευπαθείς ομάδας με τα «ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ» που έχει στήσει στο Δήμο Θεσσαλονίκης..  


Η Μαρινόπουλος Α.Ε., θέλοντας να αναλάβει ουσιαστική δράση για την καταπολέμηση της φτώχειας και την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού ίδρυσε, το 2007, την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ» , θέτοντας σε λειτουργία τα «Κοινωνικά Παντοπωλεία».  Στην προσπάθεια της επίτευξης αυτού του σκοπού, η Μαρινόπουλος Α.Ε συνεργάστηκε με τους τρεις μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης,  όπου σήμερα λειτουργούν τα τρία Κοινωνικά Παντοπωλεία. Ήταν και είναι μια πρωτοπόρος συνεργασία Ιδιωτικού Φορέα και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την προσφορά σε οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη. Με την επίσκεψή τους στα Κοινωνικά Παντοπωλεία,  οι δικαιούχοι που επιλέγονται βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων από τον εκάστοτε Δήμο, έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται δωρεάν με τη χρήση της ειδικής κάρτας δικαιούχου, είδη πρώτης ανάγκης και αγαθά που τους επιτρέπουν μια αξιοπρεπή διαβίωση. Ανάλογα με το ποσό που δικαιούνται και βάσει των εξατομικευμένων αναγκών τους, επιλέγουν τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης με αξιοπρέπεια, αποφεύγοντας τον κοινωνικό στιγματισμό.

 

Με τη δημιουργία των Κοινωνικών Παντοπωλείων, η Μαρινόπουλος Α.Ε. επιστράτευσε τις δυνάμεις της με σκοπό να εγκαινιάσει ένα νέο μοντέλο κοινωνικής επιχειρηματικότητας, το οποίο δε θα αποσκοπούσε στο κέρδος, αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει δραστικά και άμεσα στην καταπολέμηση της φτώχειας. Για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού αυτού μοντέλου, κύριο μέλημα της Μαρινόπουλος Α.Ε. ήταν η διασφάλιση όλων των παραμέτρων  με στόχο να δοθεί βαρύτητα στον αμιγώς κοινωνικό χαρακτήρα της ενέργειας. Σε αυτό ακριβώς το σημείο έγκειτο και η πρόκληση, την οποία η εταιρεία κλήθηκε να αντιμετωπίσει: να αναλάβει ουσιαστική δράση για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων, αναπτύσσοντας ένα «κοινωνικό» επιχειρηματικό μοντέλο.

 

Στην πορεία αυτής της προσπάθειας προέκυψαν σημαντικές συνεργασίες, οι οποίες ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο το ουσιαστικό έργο των Κοινωνικών Παντοπωλείων. Από τον Νοέμβριο του 2013 έως και τον Απρίλιο του 2014,  σε συνεργασία με το Solidarity Net-Open Society Foundations, εξυπηρετήθηκαν 200 επιπλέον οικογένειες από τον Κοινωνικό Παντοπωλείο Θεσσαλονίκης. Το ίδιο διάστημα, ξεκίνησε και η συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το The Hellenic Initiative-Ελληνική Πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα, εξυπηρετήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, για έναν χρόνο, 140 επιπλέον οικογένειες του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SΟS από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Θεσσαλονίκης.

 

 


Από: Ραλλιώ Λεπίδου

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Φιλανθρωπία"
Κοινοποίησε