Εφαρμογή Ka-business

Hope Spot για κακοποιημένες γυναίκες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Φιλανθρωπία

Ένα καταφύγιο ελπίδας μπορούν να βρουν κακοποιημένες γυναίκες στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη δομή Hope Spot, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και έρχεται να αγκαλιάσει γυναίκες απελπισμένες, χωρίς υποστήριξη, ταπεινωμένες, σωματικά και ψυχολογικά κατεστραμμένες.


Το Hope Spot είναι ένας χώρος που θα τις φιλοξενήσει για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να καταφέρουν να σταθούν κάπως στα πόδια τους ή να γυρίσουν στο σπίτι τους, αν έχουν ακόμη κάτι τέτοιο ή αν είχαν ποτέ, παρέχοντας ψυχολογική και νομική συμβουλευτική βοήθεια, ρούχα, απαιτούμενα έγγραφα κα.

Το Hope Spot είναι ένας νέος μη κυβερνητικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 από το ζεύγος Μαρίας και Δημήτρη Σταμάτη, δύο δικηγόρους που εργάστηκαν και σε άλλες παρόμοιες οργανώσεις. Ο σκοπός της οργάνωσης είναι η καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων και της ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και η υποστήριξη των γυναικών που έχουν μείνει χωρίς ελπίδα.

Συνεργάζεται με τις Ελληνικές αρχές, με την αστυνομία, με τα προξενεία στη Θεσσαλονίκη και με άλλες οργανώσεις με κοινωνικό σκοπό για να προσφέρει βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό βάση εθελοντισμού, αλλά διαθέτει και υπαλλήλους.

Το γραφείο όπου μπορούν να απευθυνθούν οι κακοποιημένες γυναίκες βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (www.hopespot.gr), σε μια μυστική τοποθεσία για λόγους ασφαλείας, επειδή, όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες της οργάνωσης, «τις αναζητούν ακόμη οι άνδρες που τις έφεραν στο στάδιο που είναι,τους "προστάτες", τα γρονθοκοπήματα και τις κλοτσιές, από την βία και την ψυχολογική χειραγώγηση των οποίων κατάφεραν να ξεφύγουν. Όσο περισσότερο καιρό καταφέρουν να μείνουν μακριά από αυτούς, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι ελπίδες να ανοικοδομήσουν κάπως τη ζωή τους, να επιστρέψουν σε κάποια κατάσταση ομαλότητας, να πιστέψουν ότι και η ζωή τους έχει σημασία και ότι θα ήταν εφικτό να έχουν και αυτές ένα μέλλον».

Στενή συνεργασία του Hope Spot με το Προξενείο της Ρουμανίας

Χάρη στην επαγγελματική σχέση, αλλά και στην φιλία μεταξύ του κυρίου και της κυρίας Σταμάτη και του Γενικού Πρόξενου της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, του κ Ladislau Martin Salamon, υπήρχε από την αρχή μια στενή συνεργασία μεταξύ το Hope Spot και το Γενικό Προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη. Η εμπλοκή της Διπλωματικής Αποστολής της Ρουμανίας είναι σε μόνιμη βάση, καθώς το προξενείο εκτελεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση εγγράφων για τα άτομα ρουμανικής ιθαγένειας που βρίσκονται υπό την επιτήρηση του Hope Spot, με σκοπό την κοινωνική επανένταξη τους και, κατά περίπτωση, του επαναπατρισμού τους.

Ένας από τους εθελοντές του Hope Spot είναι και η σύζυγος του Γενικού Προξένου, η κα Nicole Salamon, που εργάζεται εδώ και δύο χρόνια σ' αυτήν την μη-κυβερνητική οργάνωση, προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη, εργοθεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη σε ανθρώπους που είναι σε τράνζιτ, φροντίζοντας και τη σύνταξη του ιστορικού της υπόθεσης, την διαχείριση της διοικητικής έδρας και, όταν είναι αναγκαίο, την μετάφραση και την διερμηνεία.


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Φιλανθρωπία"
Κοινοποίησε