Εφαρμογή Ka-business

Κέντρο για πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη που λειτουργεί χωρίς... κονδύλια από το κράτος ή την ΕΕ

Φιλανθρωπία

Στη Θεσσαλονίκη ξεκινά τη λειτουργία της μια δομή για τους πρόσφυγες η οποία  δεν έχει λάβει  οικονομική στήριξη από το κράτος, την κυβέρνηση ή τα ευρωπαϊκά όργανα αλλά δουλεύει  με τη συμβολή διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων. Ο λόγος για το Κέντρο Ημέρας Προσφύγων «Αλκυόνη».


Το Κέντρο Ημέρας Προσφύγων «Αλκυόνη» αποτελεί μια πρωτοβουλία της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, που τα τελευταία χρόνια έχει αξιόλογες επιδόσεις στον τομέα της έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, όπως οι πρόσφυγες, οι άστεγοι κ.λπ.

Το Κέντρο, στους 4 ορόφους του κτιρίου της οδού Ορφανίδου 5, στην αρχή της οδού Βαλαωρίτου, αναπτύσσει τις δραστηριότητές του με στόχο του να καλύψει βασικές ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι/ες στη χώρα μας, και ειδικότερα των πιο ευάλωτων περιπτώσεων.
Συνοπτικά, οι υπηρεσίες που προσφέρει η «Αλκυόνη» (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 16:00), είναι:

Διανομή πρωινού και μεσημεριανού σε 100 άτομα ημερησίως

Παροχή ρουχισμού και υπόδησης

Δυνατότητα πλυσίματος και στεγνώματος ρουχισμού

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη

Παροχή στέγης περιορισμένου χρονικού διαστήματος σε μικρό αριθμό διαμερισμάτων

Σεμινάρια/εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων

Διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων με στόχο την πολιτιστική ανταλλαγή, την επικοινωνία και τη διαδραστικότητα μεταξύ προσφύγων και τοπικής κοινότητας.


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Φιλανθρωπία"
Κοινοποίησε