Εφαρμογή Ka-business

Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ιμεραίων βράβευσε 188 παιδιά

Φιλανθρωπία

  Τη χρυσή νέα  γενιά του Πανοράματος βράβευσε η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ιμεραίων, σε μια μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Λίτσα Φωκίδη» του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη.  


 

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν συνολικά 188 αριστεύσαντες μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού, καθώς και όλων των τάξεων του Γυμνασίου Πανοράματος. Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ιμεραίων πρόσφερε στους μαθητές έναν αναμνηστικό έπαινο, καθώς και δύο βιβλία, ένα λογοτεχνικό και ένα με ιστορική αναφορά στον Πόντο, ενώ τη βραδιά πλαισίωσαν μουσικά αλλά και χορευτικά η Χορωδία της Αδελφότητας και το Χορευτικό τμήμα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Καρατάσιος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Πάλλας, ο επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Στέφανος Τανιμανίδης, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου μας,  εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος πολιτών.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης η επίκουρη καθηγήτρια του ΑΠΘ Σοφία Γαβριηλίδου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Κώστας Λειβαδόπουλος, ο οποίος κάνοντας μια ιστορική αναδρομή αναφέρθηκε στην Ημέρα των Γραμμάτων, που γιορτάζονταν στον Πόντο και κατά την οποία βράβευαν από τότε τα παιδιά.

«Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που φέρνει κοντά τους νέους με την παράδοση. Και αυτό είναι σήμερα κάτι παραπάνω από απαραίτητο», σημείωσε ο κ. Καράογλου, ενώ ο κ. Καρατάσιος τόνισε τη σημασία παρόμοιων πρωτοβουλιών για την εξοικείωση των παιδιών με την παράδοση και την ιστορία και απεύθυνε τα εύσημα στους μαθητές για τις επιδόσεις τους.

Τέλος ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη συνεχάρη το Σύλλογο για την εκδήλωση και κάλεσε τους νέους να μη συμβιβάζονται με κάτι μικρότερο από αυτό που έχουν σχεδιάσει. «Η επένδυση στη γνώση είναι παντοτινή και είναι βέβαιο πως θα ανταμείψει   τους κόπους σας. Κρατήστε λοιπόν σταθερά το στόχο», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Φιλανθρωπία"
Κοινοποίησε