Εφαρμογή Ka-business

Δωρεάν φρούτα και λαχανικά μοίρασαν πωλητές και παραγωγοί λαϊκών αγορών

Φιλανθρωπία

  Περισσότερους από πενήντα τόνους λαχανικών, είκοσι τόνους φρούτων και τρεις τόνους ψαριών διένειμαν πωλητές και παραγωγοί λαϊκών αγορών στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να «ζητήσουν συγνώμη» όπως ανέφερε στο Ka-business.gr ο πρόεδρος του σωματείου «Ομόνοια» Λάζαρος Παυλίδης «από τους καταναλωτές για τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις».  


 

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του κλάδου επιχειρείται από την κυβέρνηση να καταστραφεί ο χώρος των λαϊκών αγορών και τα προϊόντα που πωλούνται σ' αυτές να διατίθενται αποκλειστικά από τα πολυκαταστήματα.

Συγκεκριμένα οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών αντιδρούν στις καταστροφικές διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου, με τις οποίες όπως λένε:

*Οι θέσεις των πωλητών των λαϊκών αγορών θα καθορίζονται με δημόσια κλήρωση.

*Προβλέπεται σαφής χωροταξικός διαχωρισμός μεταξύ των παραγωγών και των εμπόρων και διαμορφώνονται πλέον δύο ξεχωριστά τμήματα στις λαϊκές αγορές.

*Αυστηροποιούνται οι κυρώσεις σε όλες τις κατηγορίες των παραπτωμάτων και προβλέπονται ποινικές κυρώσεις. Για παράδειγμα προβλέπεται τρίμηνη φυλάκιση για διάθεση μη ασφαλών τροφίμων. Επίσης τρίμηνη φυλάκιση για απασχόληση μη ασφαλισμένου εργαζομένου και φυλάκιση ενός έτους για πώληση χωρίς άδεια.

*Με απόφαση του κάθε δήμου θα καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός θέσεων στις λαϊκές.

Εκτιμάται πως από την περιοχή της Καμάρας, παρά την έντονη βροχόπτωση πέρασαν περίπου δέκα χιλιάδες καταναλωτές. Οι τελευταίοι δήλωσαν ότι «μας έχουν καταντήσει να περιμένουμε για λίγες ντομάτες στην ουρά».

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Φιλανθρωπία"
Κοινοποίησε