Εφαρμογή Ka-business

Γνωρίστε τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον!

Green Life

  To Plastics for People, είναι μια προσπάθεια νέων ανθρώπων με ανησυχίες και ενδιαφέρον για το περιβάλλον και την ανακύκλωση. Για τη πρωτοβουλία αυτή μιλά στο ka-business.gr  ο Κωνσταντίνος Κανελλάκης, Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος της Βιομηχανίας Ανακύκλωσης Πλαστικων «Κ. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Α.Ε»  

Ο Κωνσταντίνος Κανελλάκης είναι Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος της Βιομηχανίας Ανακύκλωσης Πλαστικων «Κ. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Α.Ε
Ο Κωνσταντίνος Κανελλάκης είναι Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος της Βιομηχανίας Ανακύκλωσης Πλαστικων «Κ. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Α.Ε

 

Ο κ. Κανελλάκης εξηγεί  -μεταξύ άλλων - γιατί ο κόσμος πρέπει να στραφεί στην  ανακύκλωση και πόσο δύσκολο είναι να τη βάλει  στη ζωή του.

 

Συνέντευξη στο ka-business.gr

 

Πλαστικό, ανακύκλωση, προστασία περιβάλλοντος. Ευκολονόητες λέξεις. Είναι εύκολη και η πράξη; Τι θέλετε να επικοινωνήσετε στο συνάνθρωπό σας;

Κάτι πολύ απλό, όσο σύνθετη κι αν είναι η προεργασία: Έρευνα, ενημέρωση, κατανόηση των οφελών και πράξη για καλύτερη ζωή και καθαρό περιβάλλον! Αυτός είναι και ο σκοπός του Plastics for People.

 

Tι είναι το plastics for people;

To Plastics for People, είναι μια προσπάθεια νέων ανθρώπων με ανησυχίες και ενδιαφέρον για το περιβάλλον και την ανακύκλωση. Είναι ένα ινστιτούτο έρευνας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα,  του οποίου το αντικείμενο είναι να προωθήσει μια διαφορετική θεώρηση σε θέματα κοινωνίας και περιβάλλοντος. Κυρίως έχει στόχο να αλλάξει νοοτροπίες ετών. Το όμορφο σε αυτό το ταξίδι είναι ότι οι συνεργάτες που με βοήθησαν να κάνω πράξη το όραμα μου, δεν είχαν και δεν έχουν καμία εμπορική σχέση με το πλαστικό και την ανακύκλωση. Προέρχονται από διάφορα στρώματα της κοινωνίας και συντάχθηκαν κάτω από ένα κοινό σκοπό. Να αλλάξουμε την εικόνα της ανακύκλωσης και του πλαστικού στην Ελλάδα. Αλλάζοντας συνήθειες, αλλάζουμε ζωή!

 

Πόσο ενημερωμένο είναι το ελληνικό κοινό σχετικά με το πλαστικό και την ανακύκλωση;

Καθόλου. Αυτό είναι το άσχημο  και αυτό θέλουμε να αλλάξουμε. Πιστεύω ότι ο κόσμος θέλει  να μάθει, το βλέπω από συζητήσεις στο κοινωνικό μου κύκλο και όχι μόνο. Υπάρχει μεγάλη θέληση και κοινωνική ευαισθησία, όμως και μεγάλη άγνοια των βασικών αρχών για να επιτευχθεί η αρμονία μεταξύ σύγχρονου τρόπου ζωής -ασφαλώς- και περιβαλλοντολογικής  συνείδησης.

 

Γιατί να στραφεί ο κόσμος στην ανακύκλωση και να μην καταργήσει τα πλαστικά μιας χρήσης;

Γιατί ο κόσμος τότε να μην καταργήσει τον άνθρωπο που απορρίπτει ανεύθυνα  τα πλαστικά μιας χρήσης; Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος. Το πλαστικό βρίσκεται μέσα και παντού στη ζωή μας. Η ανακύκλωση είναι η ζωή μας, ο άνθρωπος είναι ο βασικός συνδετικός κρίκος μιας αλυσίδας που πρέπει να λειτουργήσει αρμονικά, έτσι ώστε να προστατέψουμε το περιβάλλον αλλά και να μην διαταράξουμε σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μας .

 

 

Είναι η ανακύκλωση σημαντική στη ζωή μας ή άπλα μια καλή πράξη;

Η ανακύκλωση δεν είναι ευσπλαχνία ή αγαθοεργία. Η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής.

 

 

Τι πρέπει να υπερνικήσει ο άνθρωπος για να βάλει την ανακύκλωση στην καθημερινότητά του; Φαντάζει δύσκολο για τους έλληνες κάτι τέτοιο;

Είναι απαραίτητο πρώτα από όλα ο έλληνας πολίτης να ενημερωθεί  για την ανακύκλωση και την χρησιμότητα της. Έπειτα αφού κατανοήσει  την σημασία αυτής, θα υπερνικήσει και  νοοτροπίες. Δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις από μια κοινωνία που δεν γνωρίζει, πρέπει να την εκπαιδεύσεις και να την ενημερώσεις, όλα τα υπόλοιπα μετά θα είναι πολύ πιο εύκολα.

 


Ακούγεται σαν προεκλογική υπόσχεση, αλλά μπορεί να φέρει ριζικές αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων η ανακύκλωση;

Φυσικά και μπορεί. Όταν ο πολίτης ενημερωθεί ότι το πλαστικό κυπελλάκι από το γιαούρτι αφότου ανακυκλωθεί θα μπορεί για παράδειγμα να γίνει κουβάς που χρησιμοποιούμε στην καθαριότητα. Όταν ο νέος  που τρώει γρήγορο φαγητό ενημερωθεί ότι το πλαστικό πιρούνι μπορεί να μετατραπεί σε κρεμάστρα για τα ρούχα, τότε αυτομάτως μιλάμε για μια επανάσταση στη νοοτροπία. Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει μόδα και το νέο τρεντ των επόμενων γενιών. Έτσι θα γίνει και τρόπος ζωής. Όλες οι επαναστάσεις νέων ανθρώπων  στηρίχτηκαν σε κάποιες μόδες ή τάσεις της εποχής και έμειναν αναλλοίωτες στο χρόνο. Έτσι και η ανακύκλωση θα είναι η τάση, το στοίχημα, ο τρόπος ζωής μας για τα επόμενα πολλά χρόνια.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Green Life"
Κοινοποίησε