Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

Green Life

  Στις 25 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  

Ευρωπαϊκά βραβεία επιχειρήσεων για το περιβάλλον
Ευρωπαϊκά βραβεία επιχειρήσεων για το περιβάλλον

 

Τα βραβεία αυτά απονέμονται κάθε 2 χρόνια σε όσες επιχειρήσεις των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των υποψηφίων προς ένταξη χωρών διακρίθηκαν για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά σημαντικό Ευρωπαϊκό θεσμό, ο οποίος έχει ως στόχο να παρακινήσει τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στην υιοθέτηση πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης. Η πρώτη διοργάνωση ανάγεται στο 1987, ενώ στην Ελλάδα διοργανώθηκαν πρώτη φορά πριν από 11 χρόνια.

Δικαίωμα συμμετοχής στον εθνικό διαγωνισμό έχουν όλες οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα στην Ελλάδα και ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα. Στη συνέχεια οι ελληνικές επιχειρήσεις διαγωνίζονται σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο με βραβευθείσες εταιρείες άλλων χωρών της Γηραιάς Ηπείρου. Η τελευταία Πανευρωπαϊκή απονομή έλαβε χώρα το 2014 στην Λυών, όπου συμμετείχαν συνολικά 167 επιχειρήσεις από 24 χώρες (αριθμός ρεκόρ), εκ των οποίων 12 ήταν οι Ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες βραβεύτηκαν στην Αθήνα σε ειδική τελετή τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Οι κατηγορίες βράβευσης είναι οι παρακάτω.

  • ΒραβείοΟργάνωσηςκαιΔιοίκησης(Management Award for Sustainable Development)
  • ΒραβείοΠροϊόντος(Product Award for Sustainable Development)
  • ΒραβείοΔιεργασίας(Process Award for Sustainable Development)
  • Βραβείο Διεθνούς Επιχειρηματικής Συνεργασίας (International Business Cooperation Award for Sustainable Development)

Οι βραβευθέντες στις παραπάνω κατηγορίες διαγωνίζονται και στην υποκατηγορία Βιοποικιλότητα (Biodiversity).

Μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η πρώτη κατηγορία θα χωριστεί από εφέτος σε δύο υποκατηγορίες: Βραβείο Οργάνωσης & Διοίκησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Βραβείο Οργάνωσης & Διοίκησης για μεγάλες επιχειρήσεις.

Από το 2004 έχουν βραβευθεί πολλές γνωστές ελληνικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και οι ακόλουθες: ΔΕΗ Α.Ε, ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, EFG EUROBANK ERGASIAS,  COCO-MAT, FRIGOGLASS, INTERAMERICAN, VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ, ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., ΒΙΒΕΧΡΩΜ Α.Ε., ΕΛΒΑΛ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε., ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε.,  ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, VITEX, B/S/H Α.Β.Ε, NANOPHOS Α.Ε, ΑΜΑΛΙΑ HOTELS, J&P ΑΒΑΞ Α.Ε, κ.α.

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τελούν υπό την αιγίδα των ΥπουργείωνΠεριβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Green Life"
Κοινοποίησε