Δύο βραβεία για το Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

Green Life

  2 νέα βραβεία για τον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη στα φετινά Best City Awards_Βραβεύτηκαν Καλές Πρακτικές ανάμεσα όλους τους δήμους της χώρας  

Δύο βραβεία για τον Δήμο της αειφορίας
Δύο βραβεία για τον Δήμο της αειφορίας

 

Με 2 βραβεία τιμήθηκε ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη στη φετινή τελετή απονομής των Best City Awards, επιβεβαιώνοντας ότι πρωταγωνιστεί σε θέματα αστικών αναπλάσεων και εξοικονόμησης ενέργειας. Ο σημαντικός θεσμός καταγράφει και επιβραβεύει εξαιρετικές πρακτικές ανάμεσα σε όλους τους δήμους, αλλά και τις περιφέρειες της χώρας μας, πολλές από τις οποίες είναι πρωτοπόρες και για τα ευρωπαϊκά ακόμη δεδομένα.

Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη βραβεύθηκε όχι σε μία αλλά σε δύο εφαρμογές του, που αφορούσαν στις υποδομές και την αστική ανάπλαση, καθώς και στην εξοικονόμηση ενέργειας, όπου κέρδισε ένα χρυσό και ένα αργυρό βραβείο, ενώ είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που κερδίζει  υψηλές διακρίσεις στον συγκεκριμένο διαγωνισμό!

Tο χρυσό βραβείο που έλαβε ο Δήμος, σχετίζεται με τη διαχείριση ενέργειας και στοχεύει στη βελτιοποίηση της ενεργειακής αποτελεσματικότητας σε δημοτικά κτίρια. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Greensoul», που έχει ως στόχο να πετύχει τη μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα στα δημόσια κτίρια, με την χρήση συσκευών με οικολογική συνείδηση. Στο πλαίσιο του έργου, το οποίο υλοποιείται ήδη πιλοτικά σε έξι δημοτικά κτίρια,  εφαρμόζεται μια διπλή στρατηγική: αυξάνεται η ευαισθητοποίηση των χρηστών, ώστε να αλλάξουν τις ενεργειακά καταναλωτικές τους συνήθειες και ταυτόχρονα εισάγει νοημοσύνη στις συσκευές, ώστε να είναι εφικτό να αποφασίζουν αυτόνομα για την κατάσταση λειτουργίας τους με γνώμονα τη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης.

Η δεύτερη πρόταση, που έλαβε το αργυρό βραβείο, αφορά στην κατηγορία υποδομές και αστική ανάπλαση και πιο συγκεκριμένα στην ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου και τη διαμόρφωση της πλατείας Αγίας Γλυκερίας στην Πυλαία. Το έργο αφορά στην ολική ανάπλαση οικοδομικού τετραγώνου συνολικού εμβαδού 3.014 τ.μ. στην περιοχή Κωνσταντινοπολίτικα και τη διαμόρφωσή του σε χώρο πλατείας ως ολοκληρωμένης εικόνας αστικού χώρου συνάθροισης κοινού, πρασίνου, ημερήσιας αναψυχής και φιλοξενίας μικρής κλίμακος εκδηλώσεων, με κύριο χαρακτηριστικό την προσβασιμότητα όλων και ειδικό σχεδιασμό για τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από άνοια.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες, φορείς και δήμοι από όλη την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι τα βραβεία τελούν υπό την Τιμητική Υποστήριξη του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, του Ελληνικού Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, του Ελληνικού Υδατικού Συνδέσμου και της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Green Life"
Κοινοποίησε