Εφαρμογή Ka-business

Λύση για τα αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις

Green Life

  T ον συµψηφισµό των προστίµων  για  αυθαίρετες κατασκευές, οι οποίες είχαν υπαχθεί στους νόµους «τακτοποίησης» µε τα δασικά πρόστιµα  αναµένεται  να εξετάσει η ηγεσία του υπουργείου.  

λύση για τα αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις
λύση για τα αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις

 

Αν και οι νόµοι περί αυθαιρέτων εξαιρούσαν από την «τακτοποίηση» τα κτίσµατα που βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις, πολλοί ήταν οι αυθαιρετούχοι που κατέθεσαν αιτήµατα υπαγωγής προκειµένου να τα σώσουν µε τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχε επίσηµη γνωµάτευση εξαιτίας της έλλειψης δασικών χαρτών.

 

Έτσι υπάρχουν πολλές ιδιοκτησίες που  έχουν υπαχθεί στους νόµους, µε τους ιδιοκτήτες τους να έχουν πληρώσει έως τώρα υψηλά πρόστιµα και να βρίσκονται πλέον αντιµέτωποι µε την πληρωµή νέων προστίµων χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα µεταβίβασης των ακινήτων, δεδοµένου ότι οι εκτάσεις είναι δασικές και πρέπει να υπαχθούν και στο υπό κατάθεση νοµοσχέδιο για τις οικιστικές πυκνώσεις.

Το αίτηµα αυτό έφτασε εγγράφως στο αρµόδιο υπουργείο µε υπόµνηµα του δηµάρχου Ραφήνας Ευάγγελου Μπουρνού, µετά το τέλος της διαβούλευσης του νοµοσχεδίου.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία δεν θα εξετάσει περιπτωσιολογικά το ζήτηµα, όπως επισηµαίνει στο «ΕΘΝΟΣ» ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάµελλος, αλλά θα επιδιώξει να δώσει µια συνολική λύση. 

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που διαβιούν στην πλέον χαρακτηριστική περιοχή µε αυθαίρετα, τα Περιβολάκια Ραφήνας, όπου υπάρχουν δέκα οικισµοί, ανήκουν σε αυτήν την περίπτωση: «Οι οικισµοί µας έχουν περίπου 4.000 µόνιµους κατοίκους και πάνω από 1.000 σπίτια. ∆εκαετίες µετά εξακολουθούµε να βρισκόµαστε στον αέρα και ας έχουµε δρόµους, δύο ενορίες µε ΦΕΚ, κοινωφελή δίκτυα, πληρώνουµε ΕΝΦΙΑ και πολλά από τα ακίνητα έχουν τακτοποιηθεί µε τους νόµους περί αυθαιρέτων» σηµειώνει ο εκπρόσωπος των κατοίκων Αντώνης Τζιτζικαλάκης.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Green Life"
Κοινοποίησε