Εφαρμογή Ka-business

Για μια Ελλάδα χωρίς μπάζα

Green Life

Εκστρατεία ενημέρωσης για "μια Ελλάδα χωρίς μπάζα" ξεκινά η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. το 2019. Την είδηση έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε.  κ. Ηλίας Δημητριάδης , ο οποίος, λαμβάνοντας το βραβείο που κέρδισε το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων στην κατηγορία Στερεά και Αστικά Απόβλητα στην 3η Διεθνή Έκθεση VerdeTec, σημείωσε ότι "το όραμα μας για μια Ελλάδα χωρίς μπάζα μόλις ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα" αλλά "έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας".

στιγμιότυπο από τη βράβευση
στιγμιότυπο από τη βράβευση

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ιδρυτικό μέλος του Συστήματος κ. Ιωάννης Παπαηλιόπουλος, ο οποίος κατά τη βράβευση επιβεβαίωσε την ενίσχυση της προσπάθειας για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο θέμα της ανακύκλωσης. "Πιστεύουμε ότι ο πολίτης αγαπάει το καθαρό περιβάλλον" τόνισε ο κ. Παπαηλιόπουλος και υπενθύμισε ότι "η παράνομη απόθεση κοστίζει σε όλους μας".

Κατά την απονομή του βραβείου, ο κ. Γιώργος Κρεμλής,, Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας,είπε ότι ο εθνικός στόχος για το 2020 είναι η ανακύκλωση του 70% αποβλήτων που παράγονται από δημόσια και ιδιωτικά έργα, όμως σήμερα δεν έχουμε ακόμη επιτύχει ποσοστό 20% και  τόνισε  ότι "χάρη στην ΑΝΑΚΕΜ αυξήθηκε ήδη το 2019 10 ποσοστιαίες μονάδες η κάλυψη της Ελλάδας με Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΕΚΚ και εγκαταστάσεις ανακύκλωσης των μπάζων και με τη δυναμική που έχει αναπτύξει η ΑΝΑΚΕΜ θεωρώ ότι θα πλησιάσουμε περισσότερο τον εθνικό και ευρωπαϊκό στόχο" 

Βράβευση με ευρωπαϊκή βούλα

Μάλιστα ο κ. Κρεμλής επιβραβεύοντας με ...ευρωπαϊκή βούλα την ΑΝΑΚΕΜ, μνημόνευσε την σύμβουλο ανάπτυξης της εταιρείας κα Άννα Μίχου, η οποία του είχε πει πως στο άμεσο μέλλον η λέξη "μπάζα" θα γίνει κομπλιμέντο, "καθώς ανακυκλώνονται έως 100%".

Η κα Μίχου που συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του οράματος της εταιρείας, στην παρουσίαση της στο πλαίσιο της έκθεσης, περιέγραψε με στοιχεία την δυναμική πορεία της εταιρείας στα πρώτα έξι χρόνια λειτουργίας της. Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί. Το 2012 η εταιρεία ξεκίνησε να συνεργάζεται με μια μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων σε επτά νομούς και μία περιφέρεια, για να φτάσει το 2018 να διευρύνει το δίκτυο συνεργατών σε 49 μονάδες επεξεργασίας, σε 26 νομούς και 10 περιφέρειες. Αντίστοιχα εντυπωσιακή ήταν η αύξηση του τονάζ ανακυκλώμενων υλικών, από 3.000 τόνους περίπου το 2013, στις 617.000 τόνους το 2018.
 Ρεκόρ συμβάσεων για το 2019

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η αύξηση των συμβάσεων δημοσίων και ιδιωτικών έργων για τις οποίες αρμόδια Διευθύντρια της εταιρείας είναι η πολιτικός μηχανικός, κα Βασιλική Τσαγκαρλή, της οποίας η συμβολή στην υλοποίηση του οράματος για μια Ελλάδα χωρίς μπάζα, περιγράφεται στις 1.584 συμβάσεις που πέτυχε η εταιρεία το 2018, από τις κάτι λιγότερο από 100 στο ξεκίνημα λειτουργίας της εταιρείας

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Green Life"
Κοινοποίησε