Εφαρμογή Ka-business

H "μάχη" κατά της πλαστικής σακκούλας ξεκίνησε από το Δήμο Βόλβης

Green Life

  Οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Νέας Μαδύτου , ήταν οι πρώτοι σε όλη την Ελλάδα, που πήραν πάνινες επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες, στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας για την αντικατάσταση της λεπτής πλαστικής σακούλας , η οποία εγκαινιάστηκε από τον δήμο Βόλβης.  

Δράση κατά του πλαστικού από το Δήμο Βόλβης
Δράση κατά του πλαστικού από το Δήμο Βόλβης

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, μοίρασαν τις πρώτες 200 τσάντες πολλαπλής χρήσης στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Νέας Μαδύτου. Ο δήμος Βόλβης είναι ο πρώτος από τους τέσσερις δήμους (Αλοννήσου, Ναυπακτίας, Χαλανδρίου) στους οποίους θα εφαρμοσθεί πιλοτικά το πρόγραμμα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) με απώτερο στόχο να επεκταθεί σε όλη την χώρα.

Στο δήμο Βόλβης πρόκειται να μοιρασθούν σε όλα τα σχολεία, τα ΚΑΠΗ, τους συλλόγους, αλλά και πόρτα - πόρτα: 2.200 πάνινες τσάντες, 10.200 πλαστικές τσάντες πολλαπλών χρήσεων, καθώς και 500 τροχήλατα καρότσια λαϊκής (κυρίως σε υπερήλικες και άτομα με ειδικές ανάγκες).

Ο αν Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο μελλοντικός στόχος είναι να διανεμηθεί μία επαναχρησιμοποιούμενη τσάντας ή ένα καροτσιού μεταφοράς αγαθών σε καθέναν από τους 10.800.000 πολίτες της Ελλάδας.  Σημειώνεται ότι στους τέσσερις δήμους του πιλοτικού προγράμματος διανομής επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών, θα διατεθούν συνολικά 10.000 πάνινες τσάντες 48.000 πλαστικές πολλαπλών χρήσεων και 2.500 τροχήλατα καροτσάκια λαϊκής.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Green Life"
Κοινοποίησε