Εφαρμογή Ka-business

Δενδροφύτευση με χαρά και θυμό στο δάσους, Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης

Green Life

  Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου μαζί με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, φύτεψαν συμβολικά από ένα δενδρύλλιο, κατά τη διάρκεια της μεγάλης σημερινής εθελοντικής δράσης για την προστασία του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης από τις πυρκαγιές. Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα.  

Βούλα Πατουλίδου: χαρά και ευθύνη για τη δενδροφύτευση, θυμός για τα σκουπίδια
Βούλα Πατουλίδου: χαρά και ευθύνη για τη δενδροφύτευση, θυμός για τα σκουπίδια

 

Όπως δήλωσε η κα Πατουλίδου, «Ανάμεικτα συναισθήματα ζήσαμε σήμερα περιμετρικά του περιαστικού δάσους, Σέιχ Σου, στην περιφερειακή οδό. Χαρά, δημιουργία, ευθύνη για τα 1500 βραδυφλεγή φυτά, πικροδάφνες, ακακίες και δενδρολίβανο, έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα προστατευτικό τοίχος αντιπυρικής προστασίας για το δάσος μας. Από την άλλη, κάθε λογής σκουπίδια, σε μόλις 1100 μέτρα απόσταση, μας θύμωσαν. Χρειάστηκαν εκατοντάδες σακούλες, δεκάδες εθελοντές, υπομονή και ώρα πολύ για να καθαριστούν.»

Συμπλήρωσε λέγοντας: «Αν εξαιρέσουμε τον εκνευρισμό για τα σκουπίδια, σήμερα ήταν μια μέρα ηλιόλουστη από όλες τις απόψεις. Τα χαμόγελα των παιδιών που για ώρες, ακούραστα μαζί με γονείς εθελοντές, φύτεψαν «ζωή» στο δάσος μας, ήταν ότι καλύτερο για όλους μας. Συγχαρητήρια σε όλους, στην Πυροσβεστική, στην Τροχαία, στην Διεύθυνση Αναδασώσεων, στους εθελοντές εργαζόμενους των ΕΛΠΕ, στους εθελοντές πολιτικής προστασίας, για την άψογη συνεργασία τους που είχε ως αποτέλεσμα να χτίσουμε τα θεμέλια του πρώτου αντιπυρικού τοίχου, κατά μήκος της περιφερειακής οδού. Τα φυτά που φυτέψαμε σήμερα στο δάσος, χρειάζονται την αγάπη μας και την προσοχή μας, μιας και αυτά θα αντικρούσουν πρώτα σε μια, ο μη γένοιτο, πυρκαγιά τις ανελέητες φλόγες.»

 

 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Green Life"
Κοινοποίησε