Εφαρμογή Ka-business

O μεγαλύτερος Βοτανικός Κήπος της Ανατολικής Μεσογείου βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας

Green Life

«Στον Κήπο θα δει κανείς αλεπούδες, λαγούς, κουνάβια, πέρδικες, γκιώνηδες, κουκουβάγιες, χελώνες, βατράχους αλλά και αρκετά είδη ψαριών του γλυκού νερού, έντομα κ. ά.»

ο κήπος χωρίζεται σε μικρά θεματικά πάρκα με ονόματα από τη Μυθολογία και την Παλαιά Διαθήκη
ο κήπος χωρίζεται σε μικρά θεματικά πάρκα με ονόματα από τη Μυθολογία και την Παλαιά Διαθήκη

 

Βρισκόμαστε στον Βοτανικό Κήπο στην Ιερά Οδό στην Αθήνα, στον μεγαλύτερο και άγνωστο βοτανικό κήπο της χώρας, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος στη Μεσόγειο!

Εδώ , σ αυτή την έκταση των 1860 στρεμμάτων που ξεκινά λίγο μετά το Δρομοκαϊτειο στην περιοχή του Δήμου Χαϊδαρίου, φύεται μεταξύ των 2500 ειδών φυτών , το περίφημο κώνειο, το οποίο ήπιε ο Σωκράτης και αυτοκτόνησε! 

Στο βοτανικό κήπο τα  ζώα  και τα φυτά που έχουν δημιουργήσει ένα δικό οτυς οικοσύστημα ζουν σε ισορροπία που μπορεί εύκολα να διαταραχθεί από τον άνθρωπο. Στη φυτοθήκη του Κήπου διατηρούνται 19.000 αποξηραμένα δείγματα φυτών τα οποία στο μεγαλύτερο μέρος τους προέρχονται από περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «NATURA 2000»

Ο "Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους" είναι ο μεγαλύτερος Βοτανικός Κήπος της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Κήπος αυτός είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Ιδρύθηκε, το 1951, με βάση το κληροδότημα του Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους Στη μεγάλη έκτασή του, ολοκληρώθηκαν, με την βοήθεια του Υπουργείου Γεωργίας και υπό την εποπτεία του αειμνήστου καθηγητή Βοτανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνου Μητράκου, οι εργασίες δημιουργίας και οργάνωσής του, με βάση τα σχέδια της καθηγήτριας Αρχιτεκτονικής Κήπων και Τοπίου του Πανεπιστημίου του Βερολίνου Herta Hammerbacher. Με το πέρας της διαμόρφωσης του καλλωπιστικού τμήματος, το 1975, ο Κήπος άνοιξε τις πύλες του στο κοινό. Έτσι στην Αθήνα - στην πόλη στην οποία ιδρύθηκε, τον 4ο π.Χ. αιώνα, από τον μαθητή του Αριστοτέλη Θεόφραστο, ο πρώτος στον κόσμο Βοτανικός Κήπος αλλά και ο Βοτανικός Κήπος που ίδρυσε, το 1834, ο καθηγητής της Βοτανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κ. Ν. Fraas στη γνωστή περιοχή της με το όνομα "Βοτανικός" - δημιουργήθηκε  ένας νέος, εντυπωσιακός Κήπος με σημαντικές προοπτικές: ο "Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους".

 

Όπως τονίζουν οι ειδικοί «στο καλλιεργημένο τμήμα του Κήπου, δημιουργήθηκε ένα οικοσύστημα στο οποίο συμβιώνουν και αναπτύσσονται αυτοφυή δασικά και καλλιεργούμενα είδη. Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά τον Κήπο μία από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις Βοτανικού Κήπου παγκοσμίως».

Πληροφορίες για το πώς να πάτε:

http://www.diomedes-bg.uoa.gr/start.html

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Green Life"
Κοινοποίησε