Εφαρμογή Ka-business

GIRLS’DAY στην Αθήνα: Ανακάλυψε τα πράσινα επαγγέλματα από κοντά

Green Life

  Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Ο.Α.Ε.Δ. και το Ελληνογερμανικό Ερευνητικό Έργο  GR Æ DUCATION , στις 10 Ιουνίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με σκοπό να γίνει ένα πρώτο βήμα για την ενημέρωση των νέων σχετικά με τις πράσινες τεχνολογίες και τις προοπτικές της απασχόλησης στον τομέα των πράσινων επαγγελμάτων στην Ελλάδα.  


 

Για μία ολόκληρη ημέρα, τα κορίτσια, οι γονείς τους, όπως και οι καθηγητές τους, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, τα τεχνικά και κυρίως τα πράσινα επαγγέλματα και θα ανακαλύψουν νέα επαγγελματικά προφίλ και τις ατομικές τεχνικές τους δεξιότητες. Μαθήτριες ηλικίας μεταξύ 10 και 16 ετών θα πειραματιστούν με τις πράσινες τεχνολογίες από τους τομείς της Ηλιακής και Αιολικής ενέργειας, καθώς και της τεχνολογίας Smart Home, θα μπορούν με τη χρήση των ειδικών γυαλιών να βιώσουν την εικονική πραγματικότητα και να «ξεναγηθούν» στον κόσμο των πράσινων επαγγελμάτων και θα λάβουν πληροφορίες σχετικά με νέες διαδρομές στην επαγγελματική εκπαίδευση και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν πολλές δραστηριότητες, καθώς και συναρπαστικές συζητήσεις με επιχειρηματίες, πολιτικούς και καθηγητές.

 

 

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα και στη Γερμανία ελάχιστα είναι τα κορίτσια, που αποφασίζουν να επιλέξουν επαγγελματική σταδιοδρομία σε τεχνικά, αειφόρα επαγγέλματα. Ιδιαίτερα στην επαγγελματική εκπαίδευση τα κορίτσια και στις δύο χώρες είναι πιο πιθανό να επιλέξουν τυπικά γυναικεία επαγγέλματα. Οι πράσινες τεχνολογίες (ηλιακή, αιολική, Smart Home) υπόσχονται αυξανόμενη ζήτηση ειδικευμένων εργαζομένων σε αυτούς τους τομείς και παρέχουν καλές προοπτικές για τα επαγγέλματα τεχνικής εκπαίδευσης, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις  επιπλέον τονίζουν την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στον τομέα αυτό. 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Green Life"
Κοινοποίησε