Εφαρμογή Ka-business

Αναβαθμίζεται από την Περιφέρεια το δίκτυο παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη

Green Life

  Στη δήλωση αυτή προέβη η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου, μετά την έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για την επιλογή αναδόχου του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση και επέκταση του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (Ε.Δ.Π.Α.Ρ.) στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης», προϋπολογισμού 795.876,00 €.  


 

"Οι σταθμοί μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  επτά στο σύνολο, βρίσκονται στην πλατεία Αγ.Σοφίας, στο ΑΠΘ, στο ΔΔ Κορδελιού, στο Δ. Καλαμαριάς, στο ΔΔ Σίνδου (ΤΕΙ), στο ΔΔ Νεοχωρούδας και στο ΔΔ Πανοράματος και ξεκίνησαν να λειτουργούν από το Δεκέμβριο του 2000, με στόχο τη διαρκή, συστηματική και αξιόπιστη  παρακολούθηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

 

Οι σημερινές ανάγκες όμως επιβάλουν τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων σταθμών, την επαναλειτουργία του σταθμού Καλαμαριάς, που έπαυσε να λειτουργεί από το 2016 καθώς και την  επέκταση του δικτύου με δύο νέους σταθμούς για την αδιάλειπτη και αξιόπιστη καταγραφή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή του Πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και τη λήψη μέτρων όταν απαιτείται, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης αξιοποιούμε με σύνεση όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και το στελεχιακό δυναμικό μας, προκειμένου να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας με βασική προτεραιότητα την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών" επισήμανε η κα. Πατρουλίδου στις δηλώσεις της.

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Green Life"
Κοινοποίησε