Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του πλανήτη έχουν κινητό

Header Top Menu

Τα 2/3 του πλανήτη έχουν σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες κινητό τηλέφωνο. Αντίθετα όμως η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι ακόμη περιορισμένη.

περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του πλανήτη έχουν πλέον κινητό τηλέφωνο
περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του πλανήτη έχουν πλέον κινητό τηλέφωνο

 

Τα 2/3 του πλανήτη ή το 58% του παγκόσμιου πληθυσμού που υπολογίζεται σε 7,6 δις , έχουν κινητό τηλέφωνο .Μάλιστα, από το σύνολο των κινητών τηλεφώνων, που βρίσκονται σήμερα στα χέρια των κατοίκων της γης, σχεδόν τα μισά ανήκουν στην κατηγορία των smartphones. Οι αριθμοί, που δημοσιοποίησε η εταιρεία Hootsuite, επιβεβαιώνουν ότι το κινητό τηλέφωνο είναι πλέον ένα καθημερινό εργαλείο στα χέρια πολιτών, ακόμη και εκείνων που στερούνται βασικών μέσων διαβίωσης.

Τα  ίδια στοιχεία δείχνουν όμως ότι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο δεν είναι  ακόμη τουλάχιστον εξίσου ευχερής για όλους τους κατοίκους του πλανήτη. Μόνο κάτι περισσότερο από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.  Συγκεκριμένα, δυνατότητα σύνδεσης στο Internet έχουν περίπου 4 δις άνθρωποι, που αντιστοιχεί στο 53% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ένα άλλο εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα της έκθεσης είναι ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν, πλέον, όλο και περισσότερο χρόνο στο Διαδίκτυο: ο μέσος χρήστης αφιερώνει περίπου 6 ώρες την ημέρα σερφάροντας στο Internet.Τα ίδια στοιχεία, που αφορούν το 2018, δείχνουν ότι παράλληλα με την κατοχή κινητού τηλεφώνου και την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αυξάνεται και η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σήμερα, από το σύνολο του πληθυσμού της γης περίπου τα 3,2 δις άνθρωποι χρησιμοποιούν τα social media, αριθμός που ποσοστιαία αντιστοιχεί στο 42%. Εξ αυτών περίπου τα 3 δις πολίτες ή το 39% συνδέονται από τις φορητές τους συσκευές.

Μεγαλώνει ο ψηφιακός πληθυσμός της γης

 

Ο ψηφιακός πληθυσμός της γης μεγεθύνεται τάχιστα τα τελευταία χρόνια και προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Hootsuite, από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2018, οι κάτοικοι του πλανήτη που έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο αυξήθηκαν κατά 7%, που σημαίνει ότι μέσα σε ένα χρόνο 248 εκατ. νέοι χρήστες του Internet προστέθηκαν παγκοσμίως.

Το ίδιο διάστημα, οι κάτοχοι κινητού τηλεφώνου αυξήθηκαν κατά 4%, ήτοι 218 εκατ. άνθρωποι απέκτησαν κινητό μέσα σε ένα μόλις χρόνο. Εξίσου ραγδαία είναι η αύξηση των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, παγκοσμίως. Μεταξύ Ιανουαρίου 2017 και Ιανουαρίου 2018, οι άνθρωποι που κάνουν χρήση των social media αυξήθηκαν κατά 14%, που σημαίνει ότι μέσα σε ένα μόνο χρόνο 360 εκατ. άνθρωποι εισήλθαν στην παγκόσμια κοινότητα των χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Header Top Menu"
Κοινοποίησε