Εκπαίδευση χειρουργών στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Ιατρική

   Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για την εκπαίδευση συνολικά έξι χειρουργών από το Ντουμπάι και την Τουρκία διοργάνωσε στις 4 και 5 Ιουλίου το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. Οι χειρουργοί εκπαιδεύτηκαν  πάνω στις πλέον σύγχρονες και προηγμένες - εξειδικευμένες τεχνικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση μεγάλων μετεγχειρητικών κηλών .  

Διεθνές Σεμινάριο για πρωτοποριακή μέθοδο χειρουργικής
Διεθνές Σεμινάριο για πρωτοποριακή μέθοδο χειρουργικής

 

Η εκπαίδευση των ξένων χειρουργών, έγινε από τον εξειδικευμένο στη χειρουργική των κηλών και την ανακατασκευή των κοιλιακών τοιχωμάτων, επικ. Καθηγητή Χειρουργικής του ΑΠΘ και συνεργάτη του Ιατρικού Διαβαλκανικού, Γρηγόριο Π. Χατζημαυρουδή και αφορά στον οπίσθιο διαχωρισμό των κοιλιακών τοιχωμάτων με διατομή του εγκάρσιου κοιλιακού μυός (τεχνική TAR -Transversus Abdominis Release).

 

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, είναι ένα από τα ελάχιστα Ιατρικά Κέντρα όλης της Ευρώπης, στα οποία πραγματοποιούνται αυτές οι πολύ απαιτητικές επεμβάσεις σε ασθενείς οι οποίοι ταλαιπωρούνται από μεγάλες και γενικότερα πολύπλοκες μετεγχειρητικές κήλες. Η μετεγχειρητική  κήλη αποτελεί μία από τις συχνότερες επιπλοκές ( 10-20% διεθνώς) μετά από επεμβάσεις στην κοιλιακή χώρα (ανοικτές και λαπαροσκοπικές).

 

Πρωτοποριακή τεχνική

 

Λύση στο πρόβλημα των μεγάλων, υποτροπιάζουσων και γενικότερα «δύσκολων»-επιπλεγμένων μετεγχειρητικών κοιλιοκηλών, δίνει πλέον η πολύ σύγχρονη και πρωτοποριακή τεχνική του οπισθίου διαχωρισμού των κοιλιακών τοιχωμάτων με διατομή του εγκάρσιου κοιλιακού μυός (τεχνική TAR). Η τεχνική αυτή  επιτρέπει την πραγματική ανακατασκευή-αναδόμηση των κοιλιακών τοιχωμάτων και την περαιτέρω ενίσχυσή τους με την τοποθέτηση ενός μεγάλου πλέγματος μεταξύ κοιλιακών μυών και του εσωτερικού περιβλήματος της κοιλιάς (περιτόναιο), για να προφυλαχθεί από το ενδεχόμενο υποτροπής της κήλης. Παρέχει οριστική λύση σε ασθενείς που ταλαιπωρούνται από τις παραπάνω κατηγορίες, με την απαραίτητη προϋπόθεση, να εφαρμοσθεί από εξειδικευμένο στην τεχνική αυτή, χειρουργό.

Τα αποτελέσματα των επεμβάσεων με τη συγκεκριμένη προηγμένη τεχνική που εφαρμόζεται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνονται από το ενδιαφέρον των Χειρουργών διεθνώς, με τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά σεμινάρια που οργανώνει το νοσοκομείο, συνεχίζοντας το έργο του ως διεθνές εκπαιδευτικό Κέντρο.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Ιατρική"
Κοινοποίησε