Ισπανοί, Ιάπωνες και Ελβετοί προβλέπεται να ζήσουν περισσότερο

Ιατρική

  Οι Ισπανοί προβλέπεται να αυξήσουν το προσδόκιμο της ζωής τους μέχρι το 2040, σύμφωνα με μια νέα έρευνα η οποία επίσης προβλέπει και σημαντική αύξηση θανάτων σε μικρή σχετικά ηλικία λόγω μη μεταδοτικών ασθενειών και τραυματισμών.  

Αυξάνεται ο μέσος όρος ζωής, αλλά όχι στην Αφρική
Αυξάνεται ο μέσος όρος ζωής, αλλά όχι στην Αφρική

 

Ίσπανοί που το 2016 είχε προσδόκιμο ζωής κατά μέσο όρο τα 82.9 χρόνια σύμφωνα με την έρευνα αυξάνουν το όριο της ζωής τους σε 85.8 χρόνια κατά μέσο όρο μέχρι το 2040, όριο που είναι το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα παγκοσμίως σπάζοντας και το ρεκόρ που κατείχαν οι Ιάπωνες με μέσο όρο ζωής τα 82.9 χρόνια     

Αυτά προβλέπει έρευνα που έγινε από το Ινστιτούτο για την εκτίμηση της Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον και δημοσιεύθηκε στο έγκυρο Ιατρικό περιοδικό Lancet.  .

Στις επόμενες θέσεις μακροζωϊας βρίσκονται οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης με 85.4 χρόνια κατά μέσο όρο και οι Ελβετοί με 85.2 χρόνια.

Στην άλλη πλευρά ακριβώς βρίσκονται τέσσερις χώρες της υποσαχάριας  Αφρικής όπου η εκτίμηση για το μέσο όρο ζωής μέχρι το 2040 είναι τα 65 χρόνια ,με περιοχές της Νότιας Αφρικής να αγγίζουν ακόμη μικρότερο προσδόκιμο που κατά μέσο όρο φθάνει τα 57.3 χρόνια 

 

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Ιατρική"
Κοινοποίησε