Αιμοδοσία στο Σύνταγμα για τα τροχαία ατυχήματα

Ιατρική

Υλοποίηση της Αιμοδοσίας για τους τραυματίες από τροχαία συμβάντα στον Σταθμό ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» - «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων»

Μια αιμοδοσία με πολλούς αποδέκτες
Μια αιμοδοσία με πολλούς αποδέκτες

 

Με θετική ανταπόκριση από το κοινό ολοκληρώθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία για τους τραυματίες από τροχαία συμβάντα, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.», την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στον Σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα». Στόχος ήταν να ενισχυθεί η Τράπεζα Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ., καθώς τους προηγούμενους μήνες είχαν διατεθεί από το Ινστιτούτο πολλές φιάλες αίματος στους τραυματίες στις τραγικές πυρκαγιές στο Μάτι.

Η Δράση αυτή πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο ΕΕΣ» στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων. Κάθε χρόνο το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» τιμά τη μέρα αυτή, ως μία ακόμη υπενθύμιση για το δυσβάσταχτο κόστος σε ζωές που προκαλούν τα τροχαία συμβάντα στις κοινωνίες όλου του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί πως το 60% όσων προσήλθαν να δώσουν αίμα , ήταν νέοι άνθρωποι ηλικίας 18 έως 30 ετών . Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και μεταξύ των εθελοντών προσήλθε ο εξ Ευβοίας αρμόδιος υφυπουργός κ. Νικόλαος Μαυραγάνης, ο οποίος, στην κάμερα της ΕΡΤ που κάλυψε την όλη Δράση, εξήρε την πρωτοβουλία και τεκμηρίωσε την ανάγκη ύπαρξης και ενίσχυσης της Τράπεζας Αίματος, καθώς και την προσπάθεια που καταβάλλει το Ινστιτούτο για την προστασία της ζωής στον δρόμο και την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.

 

Η Τράπεζα Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. ξεκίνησε από το 2013 και έως σήμερα πλήθος πολιτών, οργανώσεων και φορέων έχουν στηρίξει ενεργά τη λειτουργία της και την προσπάθεια του Ινστιτούτου για την προστασία της ζωής στον δρόμο και την με κάθε τρόπο πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Ιατρική"
Κοινοποίησε