Στους 22 οι νεκροί από τη γρίπη

Ιατρική

  Στους 22 υπολογίζονται  πλέον οι θάνατοι από τη γρίπη, έπειτα από τον θάνατο μιας 78χρονης γυναίκας στην Κρήτη, η οποία νοσηλευόταν με πνευμονία, αλλά τελικά κατέληξε από επιπλοκές του ιού της γρίπης Η1Ν1.  

στους 22 τα θύματα της γρίπης
στους 22 τα θύματα της γρίπης

 

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου της Κρήτης, η ηλικιωμένη δεν ήταν εμβολιασμένη. Η άτυχη ηλικιωμένη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου από τα Χανιά, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Χανίων.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον τρίτο θάνατο από γρίπη στην Κρήτη.

Από Η1Ν1 «έσβησαν» ακόμη το 5χρονο κορίτσι στο Ηράκλειο.

Τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, το οποίο είχε μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ με πολύ υψηλό πυρετό το μεσημέρι της Κυριακής, κατέληξε από τη γρίπη, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο δύο ηλικιωμένοι που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, κατέληξαν επίσης από τον ιό της γρίπης.

Και οι δύο περιπτώσεις αφορούσαν ηλικιωμένους άνδρες, ηλικίας 73 ετών, που αντιμετώπιζαν όμως και καρδιολογικά προβλήματα και νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ λόγω προσβολής τους από τον ιό της γρίπης Η1Ν1.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Ιατρική"
Κοινοποίησε