39 νεκροί από τη γρίπη, τι συστήνει ο Π.Ο.Υ

Ιατρική

  Σταθερά αυξημένη δραστηριότητα παρουσιάζει η γρίπη στην Ελλάδα με επικρατέστερο το στέλεχος Η1Ν1, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ   Σταθερά αυξημένη δραστηριότητα παρουσιάζει η γρίπη στην Ελλάδα με επικρατέστερο το στέλεχος Η1Ν1. Συνολικά, έχουν καταγραφεί 39 θάνατοι, ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα οι νεκροί από τη γρίπη έφτασαν τους είκοσι με τελευταίο θύμα ένα βρέφος.  

39 νεκροί από τη γρίπη
39 νεκροί από τη γρίπη

 

Σε συνέντευξη Τύπου, που είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο ΚΕΕΛΠΝΟ, οι επιστήμονες τόνισαν για ακόμη μια φορά τη σημασία του εμβολιασμού υπογραμμίζοντας ότι από τα κρούσματα, πολύ μικρό ποσοστό ήταν εμβολιασμένοι παρότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων ανήκε σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 165 ασθενείς από επιπλοκές του ιού της γρίπης.

 

Τι συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

  • Από τη νόσο μπορούν να προσβληθούν και υγιή άτομα, ωστόσο, ο κίνδυνος είναι αυξημένος για τα άτομα με ευάλωτο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα αναρρώσουν μέσα σε λίγες εβδομάδες, όμως, μερικοί μπορεί να αναπτύξουν επιπλοκές που περιλαμβάνουν λοιμώξεις του ιγμορείου και του αυτιού, πνευμονία, καρδιακές ή εγκεφαλικές φλεγμονές.
  • Το εμβόλιο της γρίπης περιέχει αδρανοποιημένο ιό που δεν μπορεί να σας προκαλέσει γρίπη. Εάν αισθάνεστε δυσφορία ή έχετε ελαφρύ πυρετό μετά τον εμβολιασμό, πρόκειται για μια φυσιολογική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος στο εμβόλιο, η οποία διαρκεί μόνο μία ή δύο μέρες.
  • Το εμβόλιο της γρίπης έχει αποδειχθεί ασφαλές. Οι σοβαρές παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιες (ένας άνθρωπος στο εκατομμύριο μπορεί να παρουσιάσει το σύνδρομο Guillain-Barré).
  • Κυκλοφορούν διάφοροι ιοί της γρίπης, γι 'αυτό και οι άνθρωποι μπορεί να νοσήσουν παρά το γεγονός ότι έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού. Ωστόσο, ο εμβολιασμός αυξάνει την πιθανότητα να προστατευθούν από τη γρίπη, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα άτομα με ευάλωτο ανοσοποιητικό σύστημα.
  • οι έγκυες γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ασθενέστερο από το συνηθισμένο. Το αδρανοποιημένο εμβόλιο της γρίπης είναι ασφαλές σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης.

 

 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Ιατρική"
Κοινοποίησε