Μονόδρομος η λαπαροσκοπική αφαίρεση ινομυωμάτων της μήτρας

Ιατρική

  «Τα ινομυώματα ανάλογα με τη θέση τους, το μέγεθός τους, και την ηλικία της γυναίκας έχουν διαφορετική κάθε φορά αντιμετώπιση: Μπορεί να αντιμετωπιστούν συντηρητικά, δηλαδή με φαρμακευτική αγωγή, εάν το μέγεθός τους είναι μικρό και δεν υπάρχουν συμπτώματα  , αλλά και χειρουργικά.  

Ο μαιευτήρας χειρουργός γυναικολόγος Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Ο μαιευτήρας χειρουργός γυναικολόγος Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Η χειρουργική αντιμετώπιση γίνεται σε ποσοστό 95% λαπαροσκοπικά αναλόγως του μεγέθους τους και είναι είτε αφαίρεση του ινομυώματος με παραμονή της μήτρας (ινομυωματεκτομή), είτε αφαίρεσή του μαζί με τη μήτρα, οπότε μιλάμε για υστερεκτομή, όταν η μήτρα είναι πάρα πολύ μεγάλη, η γυναίκα έχει ολοκληρώσει την τεκνοποίηση και θέλει να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της, ή όταν υπάρχει υποψία για κακοήθεια.

Η λαπαροσκοπική χειρουργική αποτελεί μία σύγχρονη μέθοδο ελάχιστης παρέμβασης και πραγματοποιείται με 3-4 πολύ μικρές οπές στην κοιλιά, με τη χρήση κάμερας και πολύ λεπτών εργαλείων.

Ο χειρουργός-γυναικολόγος βλέπει σε οθόνη την κοιλιά  μέσω της κάμερας και χειρουργεί χωρίς νυστέρι, με τη χρήση laser, ή ρεύματος, και με άλλα ειδικά λεπτά εργαλεία. Η αφαίρεση του ινομυώματος γίνεται από οπή 1 εκατοστού και επειδή οι χειρισμοί που γίνονται με τη λαπαροσκοπική επέμβαση προστατεύουν τους ιστούς του σώματος από παράπλευρους τραυματισμού».

Τα παραπάνω επισημαίνει ο μαιευτήρας -χειρουργός γυναικολόγος Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών Νικόλαος Σκαρτάδος .

Όπως επισημαίνει με την λαπαροσκοπική αφαίρεση των ινομυωμάτων, «η παραμονή στην κλινική είναι μία μόνο ημέρα και η πλήρης επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες γίνεται σε μία εβδομάδα. Η υστεροσκοπική ινομυωματεκτομή , η οποία θεωρείται επιβεβλημένη όταν το ινομύωμα είναι εντός του ενδομητρίου , πραγματοποιείται με απλή αναισθησία (μέθη), ο χρόνος παραμονής στην κλινική είναι μερικές ώρες και η επιστροφή στις δραστηριότητες την επόμενη μέρα.

www.skartadosnikolaos.gr

 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Ιατρική"
Κοινοποίησε