Εφαρμογή Ka-business

2o Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Καρκίνο στη Θεσσαλονίκη

Ιατρική

  Το 2 ο Πανελλήνιο Συμεωνίδειο Συνέδριο για την Έρευνα του Καρκίνου πραγματοποιείται στις 15-17 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.  

Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη
Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη

 

Το Συνέδριο γίνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ερεύνης του Καρκίνου, την Επιστημονική Εταιρεία που ίδρυσε ο αείμνηστος Καθ. Αλέξανδρος Συμεωνίδης και Ιδρυτής του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου.

Το Συμεωνίδειο Συνέδριο για την Έρευνα του Καρκίνου πραγματοποιείται  προς τιμήν του Καθ. Αλεξάνδρου Συμεωνίδη, που ήταν ο μεγάλος οραματιστής και θεμελιωτής της Έρευνας του Καρκίνου στην Θεσσαλονίκη, αλλά και από τους πρώτους στην Ελλάδα. Σκοπός του Συνεδρίου είναι αφ' ενός την ανακοίνωση και παρουσίαση των Ερευνητικών δραστηριοτήτων κάθε Κέντρου και Ομάδας σε θέματα που αφορούν τον Καρκίνο και αφ' ετέρου την ώσμωση των Ελλήνων Ερευνητών για ανταλλαγές σκέψεων και αφορμές συνεργασιών. Συμμετέχουν όλα τα Πανεπιστήμια/Ιατρικές Σχολές της χώρας (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Δημοκρίτειο, Πανεπιστήμια Κρήτης, Πάτρας, Ιωαννίνων, Θεσσαλίας), Εθνικά Ερευνητικά Κέντρα (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Ακαδημία Αθηνών, «Δημόκριτος», ΕΚΕΤΑ, κά), ανεξάρτητες Επιστημονικές/Ερευνητικές Ομάδες, η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, καθώς και η Φαρμακοβιομηχανία για να καταθέσουν τις τρέχουσες εξελίξεις και επιτεύγματα της Έρευνάς τους στο χώρο του Καρκίνου.

Κατά τη τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα δοθεί η Εναρκτήρια Ομιλία του Συνεδρίου κατά την οποία θα μιλήσει ο διεθνώς αναγνωρισμένος Ελληνοκύπριος Επιστήμονας κ. Αγαμέμνων Επαινετός. Η ομιλία αποτελεί την 45η Συμεωνίδειο Διάλεξη(προς τιμήν του Καθ. Αλεξάνδρου Συμεωνίδη) και η όλη εκδήλωση συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Εταιρείας Ερεύνης του Καρκίνου(1969-2019).

 

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace, από  την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00 έως την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και ώρα 14:30.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Ιατρική"
Κοινοποίησε