Εφαρμογή Ka-business

Αυξάνονται τα περιστατικά αυτοκτονίας και μάλιστα σε μικρή ηλικία

Ιατρική

  Τρομακτικά, είναι τα στοιχεία της Κρίσης στην Ψυχική Υγεία. Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται σε ρεπορτάζ της ελληνικής έκδοσης των New York Times, τα ψυχιατρικά περιστατικά που κατέγραψαν οι αντίστοιχες κλινικές της χώρας από το 2010 μέχρι και το 2015 , αυξήθηκαν κατά 40%.  

αυξάνονται τα περιστατικά ψυχικών νοσών
αυξάνονται τα περιστατικά ψυχικών νοσών

 

Αν και οι αριθμοί των αυτοκτονιών σημείωσαν πτώση μεταξύ του 2016-2017 , τα βιβλία συμβάντων των αστυνομικών τμημάτων δείχνουν ότι μέσα στους 10 πρώτους μήνες του 2018 οι αυτοκτονίες των νέων και μάλιστα κάτω των 22 ετών , διπλασιάστηκαν.

Αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία, δείχνουν μόνο την κορυφή του παγόβουνου στην Ελλάδα, γιατί το θέμα των αυτοκτονιών , αποσιωπάται σε πολλές περιπτώσεις εξαιτίας κοινωνικών και θρησκευτικών απόψεων.

Αν και τα ποσοστά της Ελλάδας στο θέμα των αυτοκτονιών παραμένουν χαμηλά σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ- στην Ελλάδα καταγράφονται 5 αυτοκτονίες ανά 100.000 άτομα , όταν σε άλλες χώρες τα ποσοστά είναι τριπλάσια.

Σοκ και δέος προκαλούν και οι άθλιες όπως χαρακτηρίζονται στο ρεπορτάζ συνθήκες περίθαλψης στις ψυχιατρικές πτέρυγες των νοσοκομείων.

Στο Δρομοκαϊτειο   , το μεγαλύτερο Ψυχιατρείο της Αθήνας, οι εισαγωγές των ασθενών το 2017 αυξήθηκαν κατά 9.6% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

 

Το Υπουργείο Υγείας προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ραγδαίας αύξησης των περιστατικών ψυχικής υγείας , «έτρεξε» το 2018 ένα πιλοτικό πρόγραμμα στα νοσοκομεία  της Αττικής, δημιουργώντας «κέντρα υποδοχής» περιστατικών ψυχικής υγείας  σε πολλά νοσοκομεία, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα μεγάλα ψυχιατρικά νοσοκομεία «Δαφνί» και «Δρομοκαϊτειο».

Επιμέλεια Στελίνα Μαργαριτίδου


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Ιατρική"
Κοινοποίησε