Συμβαδίζοντας με την άνοια Εκδήλωση

Ιατρική

  Συμβαδίζοντας με την άνοια λέγεται η επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Συμβαδίζοντας με την άνοια» που θα διοργανωθεί στις 13 Απριλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.  

συμβαδίζοντας με την άνοια  Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη
συμβαδίζοντας με την άνοια Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

 

Η ημερίδα διοργανώνεται από το Πανελλήνιο  Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών  Νοσημάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ενημερωτική ομιλία, βιωματικά εργαστήρια για περιθάλποντες ατόμων με άνοια και διαγενεακές παρεμβάσεις, όπου μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη της οικογένειας: άνθρωποι με άνοια, περιθάλποντες, εγγόνια.

 

Στόχοι της ημερίδας είναι από τη μια η ενημέρωση για την άνοια και η επικέντρωση στη φροντίδα των περιθαλπόντων, αλλά και η εκπαίδευση σε τρόπους αλληλεπίδρασης όλων των μελών της οικογένειας. Μέσα από βιωματικά εργαστήρια με εργαλεία την τέχνη και το θεατρικό παιχνίδι, διαδραστικές τεχνικές και εναλλακτικά ερεθίσματα, όπως είναι η παρουσία σκύλων-βοηθών και η χρήση παραμυθιών, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν συναισθήματα, να αλληλεπιδράσουν διαφορετικά με άλλους περιθάλποντες αλλά και τα μέλη της οικογένειάς τους, καθώς και να ανακαλύψουν νέους τρόπους διαχείρισης της φροντίδας και βίωσης του ρόλου τους.

 

Η διάρκεια της ημερίδας θα είναι 09:00-15:30 και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι και τις 05/04/2019. Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, μπορείτε να καλείτε στο 2310810411 (Δευτέρα με Παρασκευή, ώρες λειτουργίας 08:00-15:00).

 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Ιατρική"
Κοινοποίησε