Πρόσβαση στα φάρμακα για όλους τους ευρωπαίους πολίτες...

Ιατρική

  Για την καθολική και ισότιμη πρόσβαση των ευρωπαίων πολιτών στα αναγκαία φάρμακα , συζήτησαν σήμερα στο Βουκουρέστι οι υπουργοί Υγείας της Ευρώπης στο πλαίσιο άτυπου Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ  

συνάντηση σήμερα των υπουργών της ΕΕ
συνάντηση σήμερα των υπουργών της ΕΕ

 

 

Η καθολική και ισότιμη πρόσβαση των ευρωπαίων πολιτών στα αναγκαία φάρμακα, προϋποθέτει:

1. Διαφάνεια στα κόστη έρευνας και ανάπτυξης,

2.Συστηματική και συνεχή καταγραφή δεδομένων (real world data) και ανταλλαγή πληροφοριών που αφορούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου.

3. Κοινές αξιολογήσεις των νέων φαρμακευτικών προϊόντων.

4. Ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας και ισχύος των μεμονωμένων χωρών, μέσα από διακρατικές συμμαχίες όπως η Valetta και η Beneluxa, για την επίτευξη «δίκαιων» τιμών αποζημίωσης.

5. Πολιτικές πρωτοβουλίες όπως το ψήφισμα που προτείνει η Ιταλία στο πλαίσιο της 72ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αναφορικά με την ενίσχυση της διαφάνειας στις αγορές φαρμάκων, εμβολίων και τεχνολογιών υγείας.

6. Μια Ευρώπη περισσότερο κοινωνική, αλληλέγγυα και δημοκρατική, ικανή να δίνει αποτελεσματικές λύσεις στα κοινά προβλήματα όπως η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η οικονομικά προσιτή πρόσβαση στα φάρμακα.

Η υιοθέτηση ενός τέτοιου πλαισίου απαιτεί μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη, τόλμη και αποφασιστικότητα από όλους μας».

 

Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία την Πέμπτη

Στο μεταξύ, όπως έχει γίνει γνωστό δεκάδες σωματεία της Αττικής ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, καθώς στο σημείο μηδέν φαίνεται ότι βρίσκονται επικουρικοί, συμβασιούχοι και πρώην εργολαβικοί και εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ και ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να καλύψουν πάγιες - διαρκείς κι επιτακτικές ανάγκες στους χώρους της Υγείας και της Πρόνοιας. Υποχρεώνονται, όμως, σε συμβάσεις με  υποτυπώδεις μισθούς, μειωμένα ωράρια ή απλήρωτη υπερεργασία.

Ζητούν μόνιμη και σταθερή εργασίας για όλους, με πλήρη εργασιακά - μισθολογικά - ασφαλιστικά - επιστημονικά δικαιώματα. Μονιμοποίηση όσων απασχολούνται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες.

 

Με στοιχεία από το iatronet.gr

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Ιατρική"
Κοινοποίησε