Εφαρμογή Ka-business

Αυτή είναι η Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος

Ιατρική

  Πρόκειται για την Στερεοτακτική Ακτινοχειρουργική (Stereotactic Radiosurgery-SRS) είναι μία μη επεμβατική τεχνική θεραπεία, στην οποία μεγάλη δόση ακτινοβολίας δίδεται σε μία(1) έως το πολύ πέντε(5) συνεδρίες και επικεντρώνεται με ακρίβεια μικρότερη του χιλιοστού στη βλάβη, χωρίς να προσθέτει ακτινοβολία στους περιβάλλοντες υγιείς ιστούς. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς δίνει τη δυνατότητα επανακτινοβόλησης, με συνέπεια να καθιστά τον καρκίνο μια χρόνια ασθένεια.  


 

Πιο συγκεκριμένα, στη θεραπεία των όγκων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ), με το εξειδικευμένο σύστημα, «Varian EDGE» που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η PAPAPOSTOLOU HEALTHCARE TECHNOLOGIES, καλύπτεται όλο το φάσμα των κλινικών εφαρμογών Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής ΚΝΣ και σώματος  σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας.

 

Ακολουθώντας τις απαιτήσεις των διεθνών επιστημονικών εταιρειών, αντιμετωπίζονται με την απαιτούμενη υψηλή ακρίβεια πρωτοπαθείς και μεταστατικοί όγκοι σε εγκέφαλο και νωτιαίο μυελό, αλλά και λειτουργικές και ανατομικές παθήσεις όπως η νευραλγία του τριδύμου και οι αρτηριοφλεβώδεις δυσπλασίες. Παράλληλα, εκτός από τις παθήσεις του ΚΝΣ στις ενδείξεις περιλαμβάνονται νεοπλασίες σε σπονδυλική στήλη, πνεύμονες, ήπαρ, πάγκρεας και προστάτη.   

 

Με την τεχνολογία της «Varian EDGE» ο συνολικός χρόνος θεραπείας περιορίζεται σε μόλις 20 λεπτά, με τον χρόνο ακτινοβόλησης να είναι μόνο 5 λεπτά. Αυτό είναι προς όφελος του ασθενή που παραμένει  λιγότερη ώρα στην αίθουσα θεραπείας, αλλά και του θεραπευτικού Κέντρου που μπορεί να εξυπηρετεί πολλαπλάσια περιστατικά στον ίδιο χρόνο. 

 

Η εφαρμογή της Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής προσφέρει ευελιξία, ταχύτητα, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα στη θεραπευτική προσέγγιση, διευρύνοντας τον ορίζοντα στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Τα καλά νέα είναι ότι η χώρα μας δεν μένει πίσω στην τεχνολογία, καθώς τρία (3) συστήματα EDGE αναμένεται να λειτουργήσουν στην Ελλάδα μέσα στο 2020. 

 


Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Ιατρική"
Κοινοποίησε