Η καινοτόμα πλατφόρμα που επιστρέφει… χρήματα στους χρήστες της

Καινοτομία

  Ο υπεύθυνος του PIGOGO μιλά στο www.ka-business.gr  


 

Η online αγορά προϊόντων και υπηρεσιών μέσα από e-shops λύνει τα... χέρια και εξοικονομεί χρόνο σε πολλούς ιδιώτες  που δεν έχουν χρόνο να... «κατεβούν» στην αγορά! Τώρα τους εξοικονομεί και χρήματα!

Για την ακρίβεια τους επιστρέφει χρήματα και όχι πόντους για τις αγορές που έχουν κάνει!

Αρκεί οι χρήστες να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα PIGOGO. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα οι περίπου 18.978 χρήστες της κατάφεραν να εξοικονομήσουν 23.622 ευρώ κάνοντας αγορές online από τα 400 καταστήματα που συμμετέχουν στην πλατφόρμα.

Η... καινοτομία επιστροφής χρημάτων από «έξυπνες» αγορές ήρθε και στην Ελλάδα. Στο www.pigogo.gr ο χρήστης αφού κάνει μια δωρεάν εγγραφή μπορεί να ψάξει σε μια λίστα καταστημάτων  και σε δεκάδες δημοφιλείς κατηγορίες όπως ταξίδια, μόδα και ομορφιά, τεχνολογία, είδη σπιτιού, παιδί, φαγητό και delivery και πολλές ακόμα. Κάνοντας κλικ στο κατάστημα που τον ενδιαφέρει, μεταφέρεται εκεί και κάνει κανονικά τις αγορές του όπως θα έκανε ούτως ή άλλως. Με την ολοκλήρωση κάθε αγοράς, αυτόματα ένα ποσοστό από την αξία της επιστρέφεται στον χρήστη και κατατίθεται στον τραπεζικό του λογαριασμό του!

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της πλατφόρμας Κώστα Ζώρζη, ο οποίος μίλησε στο www.ka-business.gr  η ιδέα προέκυψε όταν ο ίδιος και οι συνεργάτες του αντιλήφθηκαν την μεγάλη χρήση αντίστοιχων εφαρμογών στο εξωτερικό. «Έχοντας χρησιμοποιήσει αντίστοιχες υπηρεσίες στο εξωτερικό όπως είναι η Quidco και η Topcashback στη Μ. Βρετανία, σκεφτήκαμε ότι κάτι τέτοιο θα είχε εφαρμογή στην Ελλάδα και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερη αξία για τους χρήστες, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και την αυξανόμενη ανάγκη που έχει ο κόσμος να εξοικονομήσει χρήματα. Επίσης, λάβαμε υπόψη ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα είναι σε ανάπτυξη και αυτό μας έπεισε ακόμα περισσότερο ότι η ιδέα μας έχει εφαρμογή» λέει χαρακτηριστικά.

Η υπηρεσία είναι δωρεάν. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι η εγγραφή. «Το PIGOGO θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια πλατφόρμα εξοικονόμησης χρημάτων. Δεν θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα μεγάλο e-shop καθότι δεν εμπλέκεται στη συναλλαγή και δεν φιλοξενεί λίστα με προϊόντα» ξεκαθαρίζει ο κ. Ζώρζης στο www.ka-business.gr.

Στόχος της καινοτομικής ομάδας είναι να γίνει το PIGOGO συνώνυμο με την εξοικονόμηση χρημάτων και τις έξυπνες αγορές.

Συνέβαλαν όμως τα capital controls και η επιβολή τους στην άνθηση των online αγορών των Ελλήνων; «Από πρόσφατη έρευνα του ELTRUN φάνηκε ότι με τα capital controls αυξήθηκε η χρήση του «πλαστικού χρήματος» στις online αγορές, χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν υπήρξε και αύξηση των online αγορών συνολικά. Εκτιμούμε πάντως ότι Έλληνας καταναλωτής θα συνεχίσει να προτιμά την αντικαταβολή, εκτός αν «αναγκαστεί» να περάσει σε κάρτες λόγω περιορισμού στο ύψος των συναλλαγών, χτίσιμο αφορολόγητου κλπ. όπως φαίνεται να συμβαίνει τώρα» καταλήγει ο κ. Ζώρζης.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε