Εφαρμογή Ka-business

(VIDEO) "Εξυπνοι" κατάλογοι made in... Thessaloniki

Καινοτομία

Ο εμπνευστής της ιδέας Βασίλης Τσίτουρας μιλά στο www.ka-business.gr


 

Αν νομίζει κανείς ότι η καινοτομία έχει... όρια, σίγουρα η παρουσίαση της παρακάτω ιδέας θα τον... απογοητεύσει.

Ο λόγος για τους καινοτομικούς και διαδραστικούς καταλόγους made in Thessaloniki. Τώρα πλέον οι θαμώνες των εστιατορίων και των μπαρ ή οι πελάτες των ξενοδοχείων μπορούν να μάθουν τα πάντα για το πιάτο που θα επιλέξουν ή το ποτό που θα πιουν. Να δούνε τον τρόπο παρασκευής κάποιου εδέσματος σε video ή να διαβάσουν τα συστατικά ενός πιάτου και με τον τρόπο αυτό να μάθουν εάν είναι αλλεργικοί ή όχι σε αυτό!  

Ο λόγος για το Smart Catalog της εταιρίας Smart up με έδρα τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Το Smart Catalog είναι ιδανικό για καταλόγους εστιατορίων, καφέ, μπαρ και κάθε επιχείρηση εστίασης. Ο κατάλογος... εξελίσσεται, μπαίνει σε άλλη φάση και δεν έχει πλέον κανέναν περιορισμό. Ο «έξυπνος» κατάλογος από εδώ και στο εξής προτείνει πιάτα, προωθεί ειδικές προσφορές, μπορεί να είναι σε όλες τις γλώσσες, σε κάθε νόμισμα ακόμη και να καλεί το προσωπικό όποτε και αν οι πελάτες το επιθυμούν.

Πίσω από την παραπάνω ιδέα κρύβεται ο Βασίλης Τσιτούρας και η Όλγα Γκαζέπη. O πρώτος είναι γεννημένος στην Αθήνα το 1974 μεγαλωμένος ωστόσο στην Θεσσαλονίκη.

Η ιδέα γεννήθηκε το 2012 από ανθρώπους που αυτοαποκαλούνται είναι παθιασμένοι με την τεχνολογία και το marketing.

«Σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε έναν ψηφιακό κατάλογο που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά μενού στα εστιατόρια αλλά και σε όποια άλλη επιχείρηση θα μπορούσε να υπάρχει κάποια μορφή καταλόγου το 2013» αναφέρει στο www.ka-business.gr ο κ. Τσίτουρας αριθμώντας τα εστιατόρια που διαθέτουν «έξυπνους» καταλόγους.

Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι «έξυπνοι» κατάλογοι σε επιχειρηματίες και πελάτες;

«Ο πελάτης μπορεί να δει φωτογραφίες του τι θα... προσγειωθεί μπροστά του. Επίσης μπορεί να διαβάσει το μενού στην... γλώσσα του. Ξεπερνάμε δηλαδή τον σκόπελο της δυσκολίας να καταλάβουμε τι παραγγέλνουμε. Επίσης στο smart catalog καταγράφονται ένα ένα όλα τα αλλεργιογόνα και όχι όλα μαζί» λέει ο κ. Τσίτουρας.

Ο κ. Τσίτουνας και η εταιρία του ειδικεύονται στην παραγωγή λογισμικού και ηλεκτρονικών προγραμμάτων. Παράλληλα με το smart catalog έχουν δημιουργήσει και άλλες καινοτόμες πλατφόρμες και εφαρμογές. «Η ιδέα ήρθε το 2013. Δεν είδαμε να υπάρχει κάπου αλλού στον κόσμο. Λίγο αργότερα όταν και τα tablets πωλούνταν σε πιο προσιτές τιμές, δημιουργήσαμε την πλατφόρμα» λέει ο κ. Τσίτουρας.  

Οι καινοτομικοί κατάλογοι βρίσκονται ήδη στην αγορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Όποιος θελήσει να αποκτήσει έναν δεν μπορεί να αγοράσει την εφαρμογή αλλά να γίνει συνδρομητής στην υπηρεσία έναντι 40 ευρώ τον μήνα.

Σημειώνεται πως η εταιρία Smartup χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό και Εθνικό Ταμείο ως καινοτομική και πρωτοπόρος Επιχειρηματική Ιδέα μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος «Νέα καινοτομική Επιχειρηματικότητα».

 


Βίντεο

Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε