Εφαρμογή Ka-business

Ο Θεσσαλονικιός που δημιούργησε τον online οδηγό κατά της... πείνας!

Καινοτομία

Τι αναφέρει ο εμπνευστής του kantina-online στο www.ka-business.gr  


Μαθαίνοντας τα βασικά στοιχεία για το «στήσιμο» μιας ιστοσελίδας και χρησιμοποιώντας διάφορες πλατφόρμες δημιουργίας site στο διαδίκτυο που είναι δωρεάν, αποφάσισε να κάνει την δική του καινοτόμα ιδέα... πράξη.

Ποια είναι αυτή;

Να καταγράψει σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όλες τις καντίνες της χώρας. Όπως αναφέρει ο 29χρονος Παναγιώτης Παπαδόπουλος στο www.ka-business.gr η ιδέα για το kantines-online προέκυψε ένα βράδυ πριν περίπου ένα χρόνο, ένα βράδυ  που ο ίδιος και η παρέα του αναζητούσαν ένα μέρος  να... φάνε.

Σκέφτηκε τότε, πως δεν υπάρχει κάποια εφαρμογή στην Ελλάδα που να προσφέρει στους χρήστες της πληροφορίες για όλες τις καντίνες που υπάρχουν σε παραλίες και εθνικές οδους της Ελλάδας.

Έτσι, πήρε ο ίδιος την απόφαση να δημιουργήσει την πλατφόρμα αυτή. «Σκοπός της σελίδας είναι να ενημερώνει τον κόσμο σχετικά με τις καντίνες και να τον καθοδηγεί πως μπορεί να φτάσει εύκολα και γρήγορα» αναφέρει στο www.ka-business.gr ο κ. Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον εμπνευστή της ιστοσελίδας πρόκειται για έναν χάρτη- οδηγό που... γιατρεύει την πείνα, αφού εκτός από τα σημεία που μπορεί κανείς να βρει μια καντίνα, διατίθενται στον χρήστη στοιχεια επικοινωνίας για την καντίνα, το μενού αλλά και φωτογραφίες των καντινών.

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στα Γιαννιτσά και μένει με την σύζυγό του στην Θεσσαλονίκη. Είναι ιδιωτικός υπάλληλος σε μια εταιρία και έχει σπουδάσει λογιστική.

«Το internet είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Διάβασα τυχαία πως θα μπορούσα να κάνω μια ιστοσελίδα και ξεκίνησα να πειραματίζομαι. Ένα βράδυ ενώ έτρωγα σε μια καντίνα σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει μια τέτοια πλατφόρμα. Έτσι ξεκίνησα» λέει ο κ. Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να βρει όλες τις καντίνες της Ελλάδας. Ξεκίνησε, όπως διηγείται, με το αυτοκίνητό του και έβρισκε καντίνες, τις φωτογράφιζε και μιλούσε με τους ιδιοκτήτες του. Στην πορεία βέβαια, και αφού διαπίστωσε πως πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα ξεκίνησε να παίρνει τηλέφωνα.

Μέχρι σήμερα το www.kantines-online.gr «φιλοξενεί» περισσότερες από 40 καντίνες με τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο να ελπίζει πως στο επόμενο διάστημα θα καταγράψει στην πλατφόρμα του ΟΛΕΣ τις καντίνες που υπάρχουν στην Ελλάδα. «Οι καντίνες σε όλη την Ελλάδα είναι πάρα πολλές. Σκοπός μου είναι να εξυπηρετείται ο κόσμος. Στο επόμενο διάστημα σχεδιάζω να κυκλοφορήσω και την αντίστοιχη εφαρμογή για smartphones για να μπορούν οι χρήστες ανά ώρα και στιγμή με ένα άγγιγμα να εντοπίζουν το πλησιέστερο σε αυτούς σημείο όπου υπάρχει κάποια καντίνα» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε