Εφαρμογή Ka-business

(VIDEO) Παρουσιάστηκε η "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ" στο 12ο ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ που διοργάνωσε το www.ka-business.gr

Καινοτομία

  Η «Μακεδονική κουζίνα» το νέο πολυεργαλείο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προώθηση του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας και της γαστρονομίας της περιοχής παρουσιάστηκε  από τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Φάνη Παπά στο 12 ο ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ που διοργάνωσε το www.ka-business.gr στην Ημαθία και πιο συγκεκριμένα στη Βέροια.  


 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ!

 

 

«Κάνουμε χαρτογράφηση των αγροτικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας. Δημουργούμε 100 και πλέον συνταγές και παντρεύουμε τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό. Αυτό είναι η Μακεδονική Κουζίνα» ανέφερε ο κ. Παπάς.

«Απώτερος σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας, μιας περιοχής που μπολιάστηκε με πολλές κουλτούρες. Η γαστρονομία είναι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Η Μακεδονική Κουζίνα συνδιαμόρφωσε το σύνολο των εδεσμάτων που μαγειρεύονται παραδοσιακά στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας άσχετα με την αρχική τους προέλευση, δηλαδή από ποιο φύλο των Ελλήνων εισήχθησαν αρχικά. Η ποικιλία των τροφίμων που συνθέτουν τη Μακεδονική κουζίνα είναι εκτεταμένη περιλαμβάνοντας αλλαντικά, τυροκομικά, όσπρια, κηπευτικά, σαλάτες, πίτες και διάφορες συνταγές με όλων των ειδών τα κρέατα.» συμπλήρωσε ο κ. Παπάς.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη θεσμοθέτηση και ανάδειξη της Μακεδονικής Κουζίνας θα μπορέσουν να εφαρμοστούν πολιτικές και μέτρα ενίσχυσης με πολλαπλά οφέλη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

«Ο τουρισμός για την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους τομείς που συνεισφέρει μεγάλο μερίδιο στο συνολικό εισόδημα, ενώ συμβάλει στον περιορισμό της ανεργίας στην περιοχή τόσο κατά τους καλοκαιρινούς όσο και κατά τους χειμερινούς μήνες. Αναπόσπαστο τμήμα της φιλοξενίας αποτελεί και η εστίαση των επισκεπτών. Με την πιστοποίηση της Μακεδονικής Κουζίνας η Περιφέρεια θα ολοκληρώσει τη διαμόρφωση των εργαλείων ανάπτυξης του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της περιοχής αφού θα συνδέσει τους παραπάνω τομείς με τον τριτογενή τομέα, τις υπηρεσίες φιλοξενίας και εστίασης. Έτσι θα ενισχύσει την πολιτική προώθησης του Καλαθιού των προϊόντων της με βασικό όχημα υλοποίησης την Αγροδιατροφική Σύμπραξη και μέτρα ενίσχυσης που περιλαμβάνουν σε πολλές περιπτώσεις συνέργειες του πρωτογενούς, του δευτερογενούς και του τριτογενούς τομέα» κατέληξε ο κ. Παπάς.

«Να αγκαλιάσετε την Μακεδονική Κουζίνα» ολοκλήρωσε ο κ. Παπάς.

 


Βίντεο

Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε