Εφαρμογή Ka-business

(VIDEO) Αγροδιατροφικός Τομέας και Επιχειρηματικότητα

Καινοτομία

  Το τρίτο  πάνελ του 12ου Πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ που διοργάνωσε το μοναδικό διαδικτυακό κανάλι για την καινοτομία και την ανάπτυξη το www.ka-business.gr στην Περιοχή της Ημαθίας και πιο συγκεκριμένα στην Βέροια, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 είχε ως τίτλο: «Αγροδιατροφικός Τομέας και Επιχειρηματικότητα». Συντονίστριαήταν  ήταν η δημοσιογράφος και δημιουργός του www.ka-business.gr , Ραλλιώ Λεπίδου.  


 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDΕO ME ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΔΩ!!

 

Ο Χρήστος Γιαννακάκης, Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Οργανώσεων Παραγωγών Ημαθίας ανέφερε πως ο αγροδιατροφικός τομέας πρέπει να είναι μια εθνική προτεραιότητα. Σύμφωνα με τον ίδιο οι καινοτόμες εφαρμογές έφεραν «επανάσταση» στον τομέα. Μίλησε για το λάστιχο, την υδρολίπανση, την αεροτουρμπίνα κ.α. «Η καινοτομία χει τεράστια οφέλη» είπε ο κ. Γιαννακάκης. Ανέφερε ότι με την σωστή χρήση της καινοτομίας και της τεχνολογίας αυξάνονται οι θέσεις εργασίας, πολλαπλασιάζονται τα κονσερβοποιημένα προϊόντα, δίνουν δουλειές τους χειμερινούς μήνες και δημιούργησαν ένα νέο καταναλωτικό κοινό.

Από την πλευρά του, ο Στέργιος Κουτσιώφτης- ιδιοκτήτης φάρμας «Κουτσιώφτη» μίλησε για την σαραντάχρονη ιστορία της εταιρίας του. Καινοτομία της εταιρίας ήταν η δημιουργία προϊόντος (κρέατος) πλούσιο σε Ω3 και πλούσιες αντιοξειδωτικές δράσειςσε συνεργασία με το ΑΠΘ. «Βγάλαμε ένα κρέας πιο αρωματικό και πιο εύγευστο ενισχύοντας την τροφή των ζώων με αρωματικά φυτά». Όπως είπε ο κ. Κουτσιώφτης το προϊόν αυτό δημιουργήθηκε κάνοντας ... ποιοτικότερη τη ζωή των ζώων βάζοντάς τους να ακούνε... κλασσική μουσική. «Καινοτομία και Ανάπτυξη είναι δυο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους κατέληξε.

Ο Γιώργος Φουντούλης, VAENI- Πρόεδρος Συνδέσμου Οινοποιών Αμπελουργών Νάουσας, Πρόεδρος του Α.Α.Ο.Σ. (Αγροτικός Αμπελουργικός Οινοποιητικός Σύνδεσμος)VAENI NAOUSSA στην τοποθέτησή του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Όπως είπε θα πρέπει η Πολιτεία να στααματήσει να αδιαφορεί για τους παραγωγούς, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα παράδοξο της ελληνικής γραφειοκρατίας. «Θελήσαμε κάποιαστιγμή να δημιουργήσουμε κρασί χωρίς αλκοόλ και δεν μας άφησαν γιατί δεν ήξερααν τι θα κάναμε με το αλκοόλ που θα αφαιρούσαμε» είπε. Σημειώνεται πως ο κ. Φουντούλης ανακοίνωσε και μια νέα καινοτομία της επιχείρησης του για την παραγωγή ταμπλετών λαμβάνοντας ξεχωριστά τις ευεργετικές ιδιότητες της πικροδάφνης Νάουσας.


Από την πλευρά του, ο Νικόλαος Δούκας, Γενικός Διευθυντής Ομάδας Παραγωγών Ελλάς Α.Ε. ααναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες του ιπποφαούς αλλά και τα πλεονεκτήματα των ελληνικών καλλιεργητών. Η Ιπποφαές Α.Ε. είναι η αποκλειστική αντιπρόσωπος καρπών από τη Ρωσία.

 

ΟΜΙΛΙΑ Νικόλαου Δούκα, ΕΔΩ!

 

 

«Η Καινοτομία και η Ανάπτυξη μπορεί να δώσει διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα» σχολίασε από την πλευρά του ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, αγρότης Ημαθίας. Ο ίδιος κάλεσε την Πολιτεία να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο και ένα νέο στρατηγείο αγροτικής ανάπτυξης. «Οι αγρότες θα μπορέσουν να συμβιβαστούν σε νέα δεδομένα αρκεί να αυτά τους εξασφαλίζουν ελάχιστα  έσοδα για να ζήσουν» κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Υπάρχει μια παγκόσμια στροφή σε καλύτερη και ποιοτικότερη διατροφή παγκοσμίως» τόνισε από την πλευρά του ο ειδικός καρδιολόγος, Διαμαντής Γκολιδάκης. «Η Μεσογειακή Διατροφή έχει ευεργετικές ιδιότητες» είπε ο κ. Γκολιδάκης. «Σύμφωνα με έρευνες υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Ψάχνει τις ευεργετικές ιδιότητες των τροφών» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος έχει σταματήσει να τρώει έξω. «Έχουν αλλάξει οι διατροφικές συνθήκες. Οι κυριότεροι λόγοι είναι λόγοι υγείας και φυσικά η οικονομική κρίση» σχολίασε. «Το ψωμί και τα λαχανικά μπήκαν στο τραπέζι των Ελλήνων και περιορίστηκε λίγο το κρέας» είπε ο κ. Γκολιδάκης. Όπως υπογράμμισε ο ειδικός καρδιολόγος ο αγροδιατροφικός τομέας και η επιστήμη της υγείας βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση καθώς οι καλές και σωστές καλλιέργειες έχουν θετικά αποτελέσματα στον τομέα των ανθρώπων. Σύμφωνα με τον κ. Γκολιδάκη σημασία έχει ο τρόπος που μαγειρεύονται τροφές που για πολλούς θεωρούνται «απαγορευτικές». «Παρουσιάζονται ευκαιρίες στον αγροδιατροφικού τομέα που πρέπει να γίνουν στη βάση επιστημονικών μελετών, χωρίς να γίνεται έκπτωση στην υγεία των καταναλωτών. Είμαστε αυτό που τρώμε» κατέληξε ο κ. Γκολιδάκης.

 


Βίντεο

Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε