Ο ψηφιακός τουρισμός και τα οφέλη του στο 13ο ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ" στη Θεσσαλονίκη

Καινοτομία

Ο ψηφιακός τουρισμός θα είναι ένα από τα θέματα που θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στο 13ο Πολυσυνέδριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ που διοργανώνει στις 4 Νοεμβρίου 2017 το www.ka-business.gr στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης". Η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης μας μιλά για τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η χώρα μας με μόλις λίγα... κλικς. 


Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα η εισερχόμενη τουριστική κίνηση στη χώρα εμφάνισε αύξηση κατά 8% εστο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας να φθάσει τους 13,08 εκατομμύρια.

Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 9,7% και διαμορφώθηκαν στα 2.868 δισ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ μειώθηκαν κατά 0,7% και διαμορφώθηκαν στα 1.727 δισ. ευρώ. Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 3,9% και διαμορφώθηκαν στα 465 εκατ. ευρώ και οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 13,5% και διαμορφώθηκαν στα 1.059 δισ. ευρώ. Οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης αυξήθηκαν κατά 7,5% και διαμορφώθηκαν στα 1.015 δισ. ευρώ. Από τις χώρες εκτός της ΕΕ-28, αύξηση κατά 11,3% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 231 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 11,2% και διαμορφώθηκαν στα 366 εκατ. ευρώ.

Ο ψηφιακός τουρισμός έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Όλοι μας "κλείνουμε" διακοπές μέσω υπολογιστή, περιηγούμαστε από απόσταση σε εγκαταστάσεις και ξενοδοχεία και κάνουμε τις εικανικές διακοπές με μερικά κλίκς.

Για το θέμα του ψηφιακού τουρισμού η πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης και αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου δηλώνει στο www.ka-business.gr:

"To Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού σε παρελθοντική του έρευνα, από την Oxford Economics, διαπίστωσε πως η Ελλάδα δύναται να αυξήσει κατά 3% το ΑΕΠ της , εφαρμόζοντας στοχευμένες προϋποθέσεις :

1.     αύξηση διαδικτυακών δραστηριοτήτων

2.     ενίσχυση των ψηφιακών δεδομένων των τουριστικών επιχειρήσεών

3.      ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων ανθρώπων που εισέρχονται στην αγορά εργασίας του τουριστικού τομέα.

Μόνο η βελτίωση αυτή μπορεί να δημιουργήσει έως και 100.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ψηφιακός τουρισμός ! Αυτή και μόνο η στατιστική πρόβλεψη θα μπορούσε να αποτελέσει την αφετηρία ώστε η χώρα να βρίσκεται μόνιμα στην επικαιρότητα ως παγκόσμιος 12μηνος τουριστικός προορισμός".

 

Διαβάστε επίσης:

 

Το ka-business.gr διοργανώνει το 13ο πολυσυνέδριο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» με θέμα την 'Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα'

 

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ www.ka-business.gr το περιοδικό "ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ" σε ηλεκτρονική μορφή 

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε