Εφαρμογή Ka-business

(video) Α’ Πάνελ: «Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα: Νέες Μορφές Επιχειρηματικότητας»

Καινοτομία

  Στις νέες μορφές της επιχειρηματικότητας ήταν αφιερωμένο το πρώτο πάνελ του 13 ου ΠΟΛΥΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ του www.ka-business.gr που πραγματοποιήθηκε στις 4  Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑΣ του διευθνούς συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης». Το Α' ΠΑΝΕΛ είχε  τίτλο: «Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα: Νέες Μορφές Επιχειρηματικότητας». Συντονίστρια ήταν η δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου ενώ ερωτήσεις απηύθυνε ο  πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Κυριάκος Λουφάκης.  


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ!

 


Ο Αντώνης Γιαλαμαΐδης, αντιπρόεδρος ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της δομής. Είπε μεταξύ άλλων:  «Η ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ξεκίνησε ως μια ιδέα στα πρότυπα των ξένων επιχειρήσεων. Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Αυτή η ιδέα του 1999 υλοποιήθηκε το 2001». Ο ίδιος μίλησε για την ιστορία της ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ. Όπως είπε οι εγκαταστάσεις περιλαμβανουν  25 κτίρια με δυναμική εγκατάστασης 125 επιχειρήσεων  και σύνολο εργαζομένων περίπου 3.000. Το 2009 έγιναν τα πρώτα κτίρια και το 2011 μπήκαν οι τελευταίοι μέσα. Όπως σημείωσε ο κ. Γιαλαμαΐδης σήμερα στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ βρίσκονται 30 επιχειρήσεις κυρίως start ups που δημιούργησαν 100 νέες θέσεις εργασίας.

 «Χαρά και δημιουργία. Αυτά είναι τα δυο βασικά που πρέπει να έχει όποιος ασχολείται με την ψηφιακή επιχειρηματικότητα» τόνισε ο Βασίλης Μακκιός, Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Corallia. Η Corallia ξεκίνησε με ένα «big bang ανθρώπων και ιδεών» με εστίαση σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, έχοντας ως πεδίο εξέχουσας σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας συνολικά. Η εταιρία έχει δημιουργήσει clusters με έμφαση την μικροηλεκτρονική, τη διαστημική και το gaming. «Πρέπει να πιστέψουμε στις δυνλαμεις μας» σημείωσε με έμφαση ο κ. Μακκιός και κατέληξε προτρέποντας το  ακροατήριο: «Με ενδιαφέρει να είστε ευτυχισμένοι γιατί μόνο μέσα από το μυαλό έρχεται η ευτυχία».

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. Βασίλειου Μακιού ΕΔΩ!!

 

 

Από την πλευρά του ο Μιχαήλ Χαβούζης, Γενικός Διευθυντής της ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ μίλησε για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Όπως είπε νεοφυείς επιχειρήσεις είναι αυτές που διαθέτουν κάποια καινοτομία. «Κάποια καινοτομία ή σε κάποια εφαρμογή ή ακόμα και στο ίδιο το προϊόν» σημείωσε ο κ. Χαβούζης. «Μην κρατάτε την ιδέα μέσα σας. Μοιραστείτε την» σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. Μ. Χαβούζη ΕΔΩ!

 

 

Για τον ψηφιακό τουρισμό μίλησε η πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου. Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Πατουλίδου στην Ελλάδα έρχονται κάθε χρόνο περίπου 25 εκατομμύρια. Από αυτούς μόλις το 8% προχωρά σε κρατήσεις ξενοδοχείων και καταλυμμάτων μέσω διαδικτύου. «Πρέπει να αναπτυχθεί η ψηφιακή επιχειρηματικότητα σε όλους τους κλάδους αλλά και σε αυτόν του τουρισμού. Να μην φύγουν τα νέα παιδιά στο εξωτερικό». Η κ. Πατουλίδου αναφέρθηκε επιγραμματικά στις δράσεις του Οργανισμού Τουρισμού αλλά και το site του το οποίο ήδη «μιλά» τέσσερις ξένες γλώσσες. «Η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να αποτελέσει την πρώτη πόλη που θα πρωτοστατήσει στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα». «Μας έφυγε ο ενθουσιασμός αλλά επανερχόμαστε» κατέληξε η κ. Πατουλίδου.


Βίντεο

Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε