Εφαρμογή Ka-business

(video) Ε’ Πάνελ: «Next Generation: Εκπαίδευση στο e-επιχειρείν»

Καινοτομία

  Με θέμα «Next Generation: Εκπαίδευση στο e- επιχειρείν» ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ε' Πάνελ του 13 ου Πολυσυνεδρίου ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ που διοργάνωσε στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» το www.ka-business.gr  στις 4 Νοεμβρίου 2017. Το πάνελ συντόνισε ο Δήμος Τολίδης, ενώ ερωτήσεις στους ομιλητές απηύθυνε η Κλαούντια Έγγερς. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.  


 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ!

 

 

Ο κ. Αμανατίδης μεταξύ άλλων είπε: «η οικονομική κρίση, ώθησε την Ευρωπαϊκή Ένωση στην επανεξέταση της αναπτυξιακής της πολιτικής και πιο συγκεκριμένα  στην αναγνώριση της επείγουσας  ανάγκης για αύξηση των επενδύσεων  στους τομείς της έρευνας και την καινοτομίας. Η αποτυχία του προηγούμενου αναπτυξιακού μοντέλου, οδήγησε σε μια νέα  οικονομική πολιτική, στο πλαίσιο της οποίας  η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα α βασίζεται στη δυνατότητά των ευρωπαϊκών χωρών να καινοτομούν και να παράγουν υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας προϊόντα και υπηρεσίες και όχι στην ανταγωνιστικότητα των χαμηλών μισθών».

 

Σύμφωνα με τον κ. Αμανατίδη: «για αναπτυξιακούς λόγους που η Ελλάδα οφείλει να εστιαστεί στην καινοτομία. Συνεπώς πρέπει να εξετάσουμε την υφιστάμενη κατάσταση, τα πλεονεκτήματα των καινοτόμων επιχειρηματικών  δραστηριοτήτων, τις αδυναμίες μας  και την αναμενόμενη συμβολή της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην οικονομική μεγέθυνση.».

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Οι καινοτομίες μπορεί να αφορούν είτε σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, είτε σε νέες μεθόδους παραγωγής ή διοίκησης, οι οποίες θα εξασφαλίζουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την επιχείρηση που τις εφαρμόζει.  Βεβαίως,  η σημαντικότητα και συχνότητα των καινοτομιών, εξαρτάται από το επίπεδο των πόρων που διατίθενται από μια χώρα για δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης»

«Η ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο, την εξέλιξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και καλύπτει σήμερα όλο το φάσμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Ωστόσο, δεν ταυτίζεται με το ηλεκτρονικό εμπόριο και αποτελεί ευρύτερη έννοια αυτού. Για το λόγο αυτό απαιτείται ξεχωριστή εξέταση των μεθόδων και των πρακτικών της και διαφοροποίησή της από την έννοια του ηλεκτρονικού εμπορίου. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης  για την  ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα πρέπει να διακρίνουμε  την ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα από το ηλεκτρονικό εμπόριο,  να εξετάσουμε  τα επιχειρηματικά μοντέλα για μια νέα ηλεκτρονική επιχείρηση,  να περιγράψουμε  το ρόλο που παίζει η καινοτομία στην ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα, να  περιγράψουμε  τις φάσεις σύλληψης και δημιουργίας μιας νέας ηλεκτρονικής εταιρείας, να τεκμηριώσουμε  την αναγκαιότητα διασφάλισης της ασφάλειας των ηλεκτρονικών συναλλαγών,  να περιγράψουμε  ένα σύστημα ενδοεπιχειρησιακού σχεδιασμού  καθώς και το ρόλο ενός ηλεκτρονικού συστήματος μάρκετινγκ, να εξηγήσουμε τα πιθανά προβλήματα  λόγω της πειρατείας στο διαδίκτυο και να επεξεργαστούμε λύσεις για την αντιμετώπισή τους» κατέληξε ο κ. Αμανατίδης.

Από την πλευρά του, ο Νικόλαος Βαρσακέλης, αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικών ΑΠΘ δήλωσε πως: «είμαστε στην εποχή που αισθητήρες συλλέγουν δισεκατομμύρια δεδομένα που πρέπει να επεξεργαστούν». Εξήγησε πως το νέο οικονομικό σύστημα σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργηθούν νέα χρηματοδοτικά μοντέλα και θεωρίες. «Σιγά σιγά το σύστημα από μόνο του συνεχώς θα προσαρμόζεται στο καινούριο.Όταν λέμε σύστημα εννοούμε ανθρώπους» είπεχαρακτηριστικά.

 

«Έχουμε αλλαγές. Παντού. Η νέα γενιά μεγαλώνει μαζί με τις σύγχρονες τεχνολογίες και ζει φυσιολογικά μέσα από αυτό το σύστημα ενώ αυτοί που έχουν τα ηνία στην κοινωνία και τις επιχειρήσεις δεν είναι τόσο... μορφωμένοι στη χρήση των νέων μέσων» είπε η Μάρω Βλαχοπούλου , Καθηγήτρια , Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας, Πρόεδρος Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ΠΑΜΑΚ. Σύμφωνα με την κ. Βλαχοπούλου οι προκλήσεις της νέας εποχής είναι πολλές. «Μέσα απο το e- επιχειρείν προσπαθούμε να κατανοήσουμε το επιχειρείν» δήλωσε. Αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της τεχνολογίας και κάνοντας ειδική αναφορά στην εκπαίδευση και το e-επιχειρείν σημείωσε πως υπάρχουν 23 νέα επαγγέλματα λόγω των εξελίξεων. Η κ. Βλαχοπούλου σχολίασε ότι σε όλους τους κλάδους και τους τομείς πρέπει να υπάρχει συνεχώς ανανέωση δεδομένων.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ κας Μάρως Βλαχοπούλου, ΕΔΩ!

 

  «Εάν δεν γίνουν άμεσα τα βήματα που πρέπει προς τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα, μια εταιρία δεν μπορεί να επιβιώσει» είπε ο Γιώργος Κατσουράνης, Διευθύνων Σύμβουλος Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη ΑΕ. «Το digital στο παρελθόν ήταν κάτι. Τώρα είναι τα σχεδόν τα πάντα. Γιατί στο επίκεντρο παραμένει ο άνθρωπος! Αλλάζει η καθημερινότητα, αλλάζουν οι κλάδοι, ο τρόπος που αγοράζουμε, αλλά και ο τρόπος που εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε» τόνισε. Όπως είπε ο κ. Κατσουράνης η... επανάσταση της τεχνολογίας απαιτεί από τις επιχειρήσεις μια ολοκληρωμένη ψηφιακή στρατηγική, που να περιλαμβάνει απαραιτήτως και την ανάπτυξη μιας κουλτούρας, που θα υποστηρίζει τον μετασχηματισμό. Κεντρικό ρόλο σε αυτό θα παίξει η σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση της ηγεσίας των επιχειρήσεων, αλλά και η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων μέσα από σωστά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και συμβουλευτική.     

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. Γιώργιου Κατσουράνη, ΕΔΩ!

 

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κατσαούνης, Μοριακός γενετιστής, MSc Entepreneur, Founder of Metabio είπε ότι η εταιρία του είναι μια νεοφυής επιχείρηση που δραστηριοποιείται στις δυο πλευρές του Ατλαντικού. Σύμφωνα με το κ. Κατσαούνη είναι σημαντικό να συνδεθούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα άμεσα με τηναγορά εργασίας προκειμένου όλα όσα γίνονται στα ιδρύματα να έχουν άμεση εφαρμογή. «Πρέπει να αποκτήσουμε ως κοινωνία έναν άλλον τρόπο σκέψης» σχολίασε ο κ. Κατσαούνης.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. Παναγιώτη Κατσαούνη ΕΔΩ!

 

«Στο ψηφιακό περιβάλλον το περιεχόμενο και η ιδέα μετρούν περισσότερο από την εφαρμογή. Πρέπει να υπάρχει στόχευση» δήλωσε από την πλευρά του ο Δημήτριος Κορύλλος, Digital Strategy Consultant MSc Solvay Business School Brussels, ο οποίος αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της νέας τεχνολογίας.

 

Στην παρέμβασή της η Στέλλα Βαλάνη, αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ σημείωσε «είμαστε η πρώτη επιχείρηση που παουσιάσαμε το έξυπνο υδρόμετρο προκειμένου οι καταναλωτές να μπορούν μέσω κινητού και υπολογιστή να ελέγχουν διαρροές και προβλήματα».


Βίντεο

Αρχεία

Από: www.ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε