Ένα καινοτόμο και υβριδικό hostel «άνοιξε» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

Καινοτομία

  Μιλά στο www. ka- business. gr ένας εκ των δημιουργών του πρωτοποριακού project  


 

Ένας νέος χώρος που απευθύνεται στους... νέους όλου του κόσμου άνοιξε πριν λίγο καιρό τις πόρτες του στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για το youth hostel STAY που είναι το πρώτο υβριδικό φιλοξενείο στην πόλη.

Βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλίππου με Ίωνος Δραγούμη στον αριθμό 61. Το κτίριο έχει συνολικό εμβαδό 3.500 τ.μ. με μια δυναμική που πλησιάζει τις 200 κλίνες, χωρίς να «θυσιάζονται» η άνεση και η ευρυχωρία των κοινόχρηστων χώρων που είναι θεμελιώδεις για τη λειτουργία ενός υβριδικού ξενώνα. Με την δημιουργία του ξενώνα δημιουργήθηκαν δεκάδες θέσεις εργασίας σε ένα απόλυτα φιλικό και νεανικό περιβάλλον, ενώ η συνολική επένδυση έχει αγγίξει επταψήφια νούμερα χωρίς καμία απολύτως κρατική επιδότηση.

Δημιουργοί του εν λόγω καινοτόμου project είναι τέσσερις νέοι άνθρωποι. Ο λόγος για τους: Γιώτη Ποσπρέλη, Ζεϊντ Χοράνι, Γιώργο Γεωργιάδη και Κυριάκο Μπέρτο. Επηρεασμένοι από την εμπειρία που είχαν οι ίδιοι ως επισκέπτες αντίστοιχων ξενώνων σε όλο τον κόσμο δημιούργησαν στην πόλη που στο παρελθόν ήταν Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας ένα χόστελ με σκοπό να προσφέρουν μια αξέχαστη και ευχάριστη εμπειρία στους νέους τουρίστες της πόλης.

Για τον νέο αυτό καινοτόμο χώρο μίλησε στο www.ka-business.gr ένας εκ των δημιουργών του, ο κ. Γιώτης Ποσπορέλης.

 

Πως προέκυψε η δημιουργία Youth Hostel στη Θεσσαλονίκη;

Πίσω από το Stay Hybrid Hostel βρίσκεται το τρίπτυχο του κοινού πάθους για τα ταξίδια, την αστική κουλτούρα και τη μουσική. Ένα στέκι στο κέντρο για να αράξετε με άνεση και ασφάλεια, χωρίς να βγείτε εκτός προϋπολογισμού, να γνωρίσετε τους κατοίκους της πόλης και άλλους ταξιδιώτες, να ανταλλάξετε συμβουλές και αναμνήσεις και να απολαύσετε την πόλη με τους καινούριους σας φίλους. Σαν ενθουσιώδεις ταξιδευτές κι εμείς, πάντα εκτιμούσαμε την φιλική ατμόσφαιρα που συναντήσαμε στα hostel που έχουμε επισκεφθεί σ'όλο τον κόσμο. Αυτήν ακριβώς την ατμόσφαιρα και το φιλικό περιβάλλον επιδιώκουμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας, κι ελπίζουμε το STAY να γίνει ένα μέρος που όλοι θα θέλουν να μείνουν!

Μιλήστε μας λίγο για τη δυναμική των εγκαταστάσεών σας. Πόσους εργαζόμενους απασχολείτε και τι κεφάλαιο δαπανήσατε;

Πρόκειται για ένα γωνιακό κτίριο συνολικού εμβαδού άνω των 3500τμ στο κέντρο της πόλης και με τη διαρρύθμιση έχουμε κατορθώσει να αναπτύξουμε μια δυναμική που πλησιάζει τις 200 κλίνες, χωρίς να θυσιάζουμε την άνεση και ευρυχωρία των κοινόχρηστων χώρων που είναι θεμελιώδεις για τη λειτουργία ενός υβριδικού ξενώνα. Δημιουργήθηκαν δεκάδες θέσεις απασχόλησης σε ένα απόλυτα φιλικό και νεανικό περιβάλλον, τη στιγμή που η συνολική επένδυση έχει αγγίξει επταψήφια νούμερα χωρίς καμία απολύτως κρατική επιδότηση.

  Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τον κόσμο;

 Κατά τη διάρκεια των εργασιών, όσοι μαθαίνανε για το project τόνιζαν πόσο λείπει κάτι τέτοιο από την πόλη, αυξάνοντας τις προσδοκίες μας αλλά και το αίσθημα ευθύνης να παραδώσουμε κάτι αξιόλογο. Το γεγονός ότι με λίγους μήνες λειτουργίας και εκατοντάδες reviews μετά, το STAY έχει την υψηλότερη βαθμολογία καταλυμάτων στη Θεσσαλονίκη (9.5 στο booking.com) και ένα άριστο 5 στο facebook, μας γεμίζει με ικανοποίηση ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.

Πόσο κοστίζει η διανυκτέρευση;

Στους κοιτώνες οι τιμές κυμαίνονται από 10 ως 14ευρω ανάλογα τον τύπο, ενώ στα ξενοδοχειακού τύπου private δωμάτια οι τιμές για μονόκλινα-δίκλινα & τρίκλινα από 28€ μέχρι 39€. Επίσης παρέχονται περιορισμένος αριθμός upgrade rooms / suites με λίγο ακριβότερες τιμές. Γενικά φιλοσοφία μας είναι να προσφέρουμε σε ανταγωνιστικές τιμές, μια εναλλακτική μεν αλλά πολύ προσεγμένη διαμονή στο κέντρο της πόλης.

Τα δωμάτια είναι ξεχωριστά ανδρών- γυναικών ή υπάρχουν και μικτά;

Στους κοιτώνες υπάρχει δυνατότητα επιλογής female-only dorms ή unisex dorms. Πέραν των κρατήσεων όμως, πολιτική μας είναι να προσφέρουμε ευελιξία στους επισκέπτες μας. Άλλωστε το υψηλό επίπεδο καθαριότητας που προσφέρουμε στους χώρους προσωπικής υγιεινής εξασφαλίζει ότι ακόμα και στους μικτούς κοιτώνες, όλοι νιώθουν άνετα.

 

Από τη μέχρι σήμερα λειτουργία του hostel ποια είναι τα συμπεράσματά σας; Πολίτες ποιων χωρών το επιλέγουν;

Σίγουρα οι επισκέπτες κατά κύριο λόγο προέρχονται από το εξωτερικό, με σημαντικό ποσοστό από την Τουρκία και τα Βαλκάνια, αλλά μέχρι στιγμής έχουμε φιλοξενήσει επισκέπτες 80+ διαφορετικών εθνικοτήτων. Σημαντικό κομμάτι φυσικά αποτελούν και οι Έλληνες από άλλες πόλεις, και θέλω να πιστεύω ότι βάζουμε το λιθαράκι μας ώστε ο Έλληνας ταξιδιώτης να εξοικειωθεί σιγά σιγά με τα υβριδικά hostels και να τα προτιμάει σαν τύπο καταλύματος

 

Ποια η διαφορά ενός hostel με ένα ξενοδοχείο στην Ελλάδα; Γιατί να μείνεις σε έναν Υβριδικό Ξενώνα Νεότητας;

 

Σ' έναν κόσμο που αλλάζει συνέχεια, τα ταξίδια έχουν γίνει πιο εύκολα και οικονομικά. Λιγότερος συνοριακός έλεγχος, κοινό νόμισμα, αφθονία πληροφοριών, φτηνές συγκοινωνίες. Συχνά όμως, χάνουμε το πραγματικό νόημα των ταξιδιών και του τουρισμού, που είναι να γίνεις ένα με τους ντόπιους, να μάθεις τα μυστικά τους για να απολαύσεις στο έπακρο τον προορισμό σου, να βρεις ένα μέρος που μπορείς πραγματικά να μείνεις. Μπορείτε να τα έχετε όλα αυτά χωρίς να υποφέρει η τσέπη σας;  Φυσικά! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εξοικειωθείτε με τη νοοτροπία των κοινόχρηστων χώρων. Οι υβριδικοί ξενώνες νεότητας είναι η απόλυτη έκφραση αυτής της ιδέας, γιατί συνδυάζουν την ατομικότητα των ιδιωτικών δωματίων με τη δυνατότητα συναναστροφής στους κοινόχρηστους χώρους. Απολαμβάνετε τα ίδια επίπεδα καθαριότητας και ασφάλειας που θα περιμένατε από ένα πολυτελές ξενοδοχείο, σε λογικές τιμές και με την δυνατότητα να κάνετε καινούριους φίλους. Είναι ένας νέος τρόπος ν' ανακαλύψετε τον προορισμό σας. Και φυσικά η λέξη κλειδί είναι το «υβριδικό», ένας νέος τύπος καταλύματος. Θέλετε να απολαύσετε την εναλλακτική ατμόσφαιρα, αλλά να έχετε και την ησυχία σας; Κανένα πρόβλημα! Στο STAY θα βρείτε μια ποικιλία από δωμάτια με μπάνιο (μονόκλινα, δίκλινα με διπλό κρεβάτι, δίκλινα με δύο κρεβάτια και τρίκλινα) σε τρεις διαφορετικούς ορόφους, καθώς και μια εκπληκτική αλλά περιορισμένη επιλογή από εκλεπτυσμένες σουίτες. Επίσης, στους τελευταίους ορόφους θα βρείτε διαμερίσματα με τρία υπνοδωμάτια, διαθέσιμα για μεγάλες ομάδες επισκεπτών.

 

Μιλήστε μας λίγο για τους δημιουργούς αυτού του project;

Φανατικοί ταξιδευτές, λάτρεις της μουσικής και της ζωής στην πόλη, οι Γιώτης, Κυριάκος, Ζειντ και Γιώργος και οι φίλοι τους είναι η κινητήρια δύναμη του STAY. Έχουν δεσμούς και αποτελούν την κινητήρια δύναμη μερικών από τα πιο θρυλικά μπαρ, κλαμπ, καφέ, ταβέρνες και συναυλιακούς χώρους της πόλης, κι η αυθεντική φιλοξενία είναι στο αίμα τους. Στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε ακριβώς αυτού του είδους τη φιλοξενία, δημιουργήσαμε μια ομάδα ομοϊδεατών που θα κάνουν την διαμονή σας στο STAY άνετη, ευχάριστη κι αξέχαστη. Μην διστάσετε λοιπόν να επικοινωνήσετε μαζί μας και να διαδώσετε την εμπειρία σας! Στο STAY είμαστε όλοι μια παρέα, και μας αρέσει να μοιραζόμαστε τα πάντα. Enjoy your STAY!

 

 Ποιες δυσκολίες και γραφειοκρατικά ζητήματα συναντήσατε κατά την υλοποίηση της ιδέας σας;

Θα προτιμούσα να μην τελειώσουμε με συμπεράσματα του πόσο ακατόρθωτο μοιάζει να επενδύεις σε νέες επιχειρηματικές ιδέες στην Ελλάδα του σήμερα. Συναντήσαμε πολλές δυσκολίες, σχετικά με πολεοδομικά ζητήματα, αδειοδοτήσεις αλλά με επιμονή και υπομονή ολοκληρώσαμε το project και νιώθουμε περήφανοι για το ότι το καταφέραμε με τις δικές μας δυνάμεις. Και αυτό είναι θεωρώ το μήνυμα που πρέπει να περνάμε στους νέους επιχειρηματίες. Το πάν είναι η ανυπέρβλητη θέληση να πετύχεις το σκοπό σου.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε