Ελβετία, Μόναχο και Κεντρική Ευρώπη επιλέγουν οι Βορειοελλαδίτες για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Καινοτομία

Τι αναφέρουν στο www.ka-business.gr επαγγελματίες του χώρου;  


 

 

«Χαμογελούν» οι επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς πριν μπούμε για τα καλά σε εορταστική ατμόσφαιρα και χριστουγεννιάτικο κλίμα οι κρατήσεις ταξιδιών και εκδρομών καλά κρατούν.

 

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη πρακτορείου, Βελισάριο Χωρινό που μίλησε στο www.ka-business.gr οι κρατήσεις αυτή την περίοδο σε σχέση με πέρσι παρουσιάζουν μια αύξηση της τάξης 15% με 20%. 'Ηδη η πληρότητα των οργανωμένων εκδρομών αγγίζει το 65%-70% ενώ εκτιμάται πως πλησιάζοντας στις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα φτάσει το 100%.

Όπως εξηγεί ο κ. Χωρινός η αύξηση αυτή οφείλεται στο... early booking, στο γεγονός δηλαδή ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προχώρησαν από τις αρχές Οκτωβρίου σε ανακοινώσεις πακέτων και ταξιδιωτικών προορισμών συγκρητικά με πέρσι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ζήτηση να αυξηθεί.

Που πηγαίνουν όμως οι Βορειοελλαδίτες για να περάσουν λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς;

«Επιλέγουν περιοχές και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης που υπάρχει μια παράδοση στα Χριστούγεννα. Επιλέγουν για παράδειγμα τη Βουδαπέστη, τη Βιέννη και την Πράγα. Αυτές οι εκδρομές έχουν και τη μεγαλύτερη ζήτηση» εξηγεί ο κ. Χωρινός στο www.ka-business.gr.

Φέτος, στο στόχαστρο όμως των Θεσσαλονικέων μπαίνουν και άλλοι προορισμοί πιο... ξεχασμένοι. Έτσι, φέτος υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια σε Ελβετία, Ρουμανία και Μόναχο. Η αυξημένη ζήτηση, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου εξηγείται από το γεγονός ότι υπάχουν απευθείας πτήσεις τσάρτερ από και προς τις παραπάνω περιοχές.

Στο μεταξύ, μεγάλη είναι η ζήτηση και για εκδρομές με αυτοκίνητο, επίσης στο εξωτερικό. Στις top επιλογές των εκδρομέων περιλαμβάνονται περιοχές των Βλακανίων, όπως είναι η Σόφια, το Βουκουρέστι, το Βελιγράδι και τοο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.

«Τα Χριστούγεννα ο κόσμος της Βόρειας Ελλάδας επιλέγει προορισμούς του εξωτερικού. Δεν είναι όπως το καλοκαίρι που επιλέγει τα ελληνικά νησιά και την ελληνική ύπαιθρο» καταλήγει μιλώντας στο www.ka-business.gr ο κ. Χωρινός.

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε