Αναζητώντας Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική

Καινοτομία

Τη δημιουργία εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής, προανήγγειλλαν οι ομιλητές του digital forum 2018 που διοργάνωσε ο ΣΕΠΕ και τόνισαν πως η ανάπτυξη είναι συνυφασμένη με την ψηφιακή εποχή.

Digital Forum 2018
Digital Forum 2018

 

Στο γεγονός ότι η ψηφιακή τεχνολογία παίζει καταλυτικό ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στην προσπάθεια της χώρας να ξεπεράσει οριστικά την οικονομική κρίση, συμφώνησαν οι συμμετέχοντες στο digital economy forum 2018 που διοργανώνει σήμερα στην Αθήνα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), με κεντρικό μήνυμα «σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε». 
Η ψηφιακή τεχνολογία παίζει καταλυτικό ρόλο στην ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομία και στην προσπάθεια που κάνει η χώρα να ξεπεράσει την κρίση.

Μ αυτή την οπτική διοργανώθηκαν οι εργασίες   του Digital Economy Forum 2018 , τις οποίες κήρυξε επίσημα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,  Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι: 'η 4η βιομηχανική επανάσταση ανοίγει μία τελείως νέα εποχή για τον άνθρωπο. Η ψηφιακή οικονομία είναι το όχημα για την ανάπτυξη του μέλλοντος και κατέληξε ότι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ χρειάζεται σχέδιο που θα αποτυπώνει μια ξεκάθαρη στρατηγική μετάβασης στην ψηφιακή εποχή. Αυτή απαιτεί συνεκτικές παρεμβάσεις στο περιβάλλον καινοτομίας, στις εκπαιδευτικές πολιτικές και στις πολιτικές για την αγορά απασχόλησης.

Εκ μέρους του ΣΕΠΕ του διοργανωτή της εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου & Αντιπρόεδρος του WITSA,  Σύρρος, ανέφερε ότι η χώρα μας έχει αναξιοποίητες δυνάμεις και ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης, που για να γίνουν εθνικός πλούτος, απαιτούν σχεδιασμό, δημιουργικότητα και καινοτομία, με οργάνωση, συνεννόηση και συνεργασία.


O Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, κύριος Geoffrey R.Pyatt, σημείωσε ότι η δημιουργικότητα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι γεμάτη από επιτυχίες, φέρνοντας ως παράδειγμα την Θεσσαλονίκη που επισκέφθηκε πρόσφατα, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Παράλληλα, τόνισε ότι: 'πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε η Ελλάδα να βρει τον βηματισμό της. Στις ΗΠΑ ενδιαφερόμαστε για το μέλλον της Ελλάδας. Τον επόμενο μήνα θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ αντιπροσωπεία ελληνικών εταιρειών που θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με αμερικανικές επιχειρήσεις. Τώρα βρισκόμαστε σε σωστή συγκυρία και θέλουμε να δούμε την Ελλάδα να προχωρά. Αυτή είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα και η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την ανάκαμψη'. 

Επιπλέον, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κύριος Αλέξανδρος Χαρίτσης, τόνισε ότι για τα ψηφιακά άλματα απαιτούνται πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό, αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και αναπτυξιακό σχέδιο. Ταυτόχρονα, ανέφερε την προκήρυξη δύο προγραμμάτων, την προώθηση συνεργιών ελληνικών επιχειρήσεων μεταξύ τους και την ενίσχυση επιχειρήσεων που προάγουν καινοτόμα προϊόντα. 

Από την πλευρά της, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Έφη Αχτσιόγλου, υπογράμμισε ότι το νέο πρόγραμμα που σχεδιάζει το Υπουργείο Εργασίας έχει ως βασικό παράγοντα τον κλάδο της Πληροφορικής και στοχεύει στην μείωση του Brain Drain. Έχουμε προβλέψει την δημιουργία ενός μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών εργασίας, διαμορφώνοντας μια Εθνική ψηφιακή στρατηγική, η οποία αποτελεί την βάση για την ανασύσταση της εθνικής συμμαχίας για τις ψηφιακές δεξιότητες με στόχο την πάταξη του ψηφιακού αναλφαβητισμού.
Τέλος, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κυρία Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι ο ΣΕΠΕ αποτελεί στρατηγικό εταίρο στην μετάβαση στη νέα μεταμνημονιακή εποχή και ότι η Δημόσια Διοίκηση μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης και μοχλός της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με στόχο τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας, την ενίσχυση της αποδοτικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ουσιαστική μείωση του κόστους για το Δημόσιο.

 

 


Από: ka-business.gr

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία "Καινοτομία"
Κοινοποίησε